Na krilih Mirze Haseljića do prve domače zmage

V tem tednu časa za počitek in regeneracijo nismo imeli ravno na pretek, saj nas je po sredini tekmi proti ekipi Celja, danes že čakala tekma 7.kroga rednega dela prvenstva. Tokrat smo gostili ekipo SVIŠ-a iz Ivančne Gorice. Sicer smo bili favoriti na papirju, ampak so tudi rokometaši SVIŠa v letošnji sezoni že dokazali, da so lahko izredno nepredvidljivi. Fantje so se na današnjega nasprotnika dobro pripravili, v Bonifiki smo lahko ponovno pričakovali lep in borben rokomet.

V Areni Bonifika smo vse do 11.minute tekme gledali zelo izenačeno igro, kjer si nobena ekipa ni priigrala večje prednosti. Nekaj lukenj v naši obrambi so gostje iz Ivančne Gorice znali odlično izkoristiti in so uspešno sledili naši hitri ter agresivni igri v samem napadu. Nato so se naši fantje končno zbrali, strnili vrste v obrambi in s hitrimi protinapadi naredili delni rezulat 5 : 0 in  povedli za 6 zadetkov, 13 : 7. Fantje so svojo priigrano prednost uspešno držali vse do konca polčasa. Na odmor smo odšli s prednostjo 5 zadetkov, 14 : 9.

V začetku drugega polčasa smo pričakovali nadaljevanje dobre igre iz prvega polčasa, vendar so na igrišču zagospodarili gosti, predvsem zaradi ogromno tehničnih napak v napadu. Tako je bil rezultat v 42.minuti ponovno izenačen,17 : 17. Po minuti odmora na zahtevo domačega trenerja Uroša Rapotca, pa smo lahko videli preobrat v igri domače ekipe. V vrata je stopil Mirza Haseljić in z dobro igro v obrambi smo onemogočili gostujoči napad. Gostujoči strateg Aleksander Polak je poskušal našo obrambo zmesti s sedmimi igralci v napadu, ampak so naši fantje odigrali agresivno in igro brez gostujočega vratarja dobro izkoristili. Svoj prvi zadetek v barvah Kopra je danes zabeležil tudi vratar Mirza Haseljić, ki je v drugi polovici drugega polčasa zaklenil domača vrata. Delni rezultat po timeout je bil 9:0 in smo rutinirano pripeljali tekmo do konca. Končni rezultat v Areni Bonifika je bil 30 : 20.

Pri domačih sta bila najbolj natančna Adam Bratkovič, s 7 zadetki, in Nino Grzentič, s 6 zadetki. Pri gostih pa sta bila s 4 zadetki najuspešnejša Simon Stopar in Matic Košir.

Zdaj nas čaka kratek reprezentančni odmor, potem pa se 3.11. odpravljamo na gostovanje k ormoškim vinarjem.

RD Koper : RK SVIŠ Ivančna Gorica 30 : 20 (14 : 9)

RD Koper: Haseljić 1 (5 obramb), Dolenc, Grzentič 6, Krečič 2, Matijašević 3, Konjevič 1, Kocjančič, Postogna (9 obramb), Moljk, Smolnik 1, Sokolič 1, Guček 1, Zugan 3, Marić 2, Planinc 2(1), Bratkovič 7(4)

Trener: Uroš Rapotec

Izključitve: 8minut

7-metrovke: 5(5)

RK SVIŠ Ivančna Gorica: Knez 3, Zafran 1, Fink 3, Hrovat 1, Stopar 4, Škorc, Košir Matej 2, Struna, Kutnar A., Željko 1, Vencelj, Zlatnar, Bučar, Košir Matic 4(1), Kutnar M. 1, Vidmar

Trener: Aleksander Polak

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 1(2)