Na krilih Postogne do pomembne zmage v gosteh

Dvorana Poden v Škofji Loki je danes gostila tekmo 4. kroga končnice za prvaka v DP. Koprčani so odšli na težko gostovanje k direktnemu konkurentu – ekipi Urbanscape Loka. Spremljala jih je tudi peščica najzvestejših navijačev Dvanajstih Kopra.

Tekmo so otvorili domačini. Koprčani so v prvem napadu izenačili, v naslednjem napadu je Postogna ubranil strel s krila in Koprčani so v 5. minuti prvič povedli pri 1:2 z zadetkom Vlaha. Minuto kasneje je Vlah ponovno zadel, ob napadu domačih pa se je znova izkazal Thomas Postogna s svojo drugo obrambo. V napadu je Vlah lepo videl Poklarja, ki je utekel na linijo 6. metrov in  sodnika sta zaradi prestopa dosodila 7-metrovko, katero je realiziral Bratkovič za vodstvo 1:4. V 10. minuti je Postogna zabeležil svojo 4. obrambo, a so Koprčani žogo v napadu izgubili. Robert Beguš je tako v 11. minuti vzel minuto odmora. Nov napad Loke in nova obramba Postogne, ki je tako v prvih 12. minutah dejansko zaklenil vrata. V 14. minuti je ponovno uspešno posredoval koprski vratar, ki je ubranil Vrbincu 100% priložnost iz protinapada. Gostje so v 17. minuti po izključitvi Bratkoviča izkoristili številčno premoč in ujeli priključek pri 4:5. Odgovor Kopra je prišel preko Krečiča, ki je z dobrim preigravanjem priboril drugo 7-metrovko za Koper, katero je tokrat realiziral Sokolič. Ločani so začeli napad na postavljeno obrambo Kopra in ponovno je dobro posredoval Postogna, ki je zabeležil svojo 7. obrambo. V 20. minuti je Vujović zahteval minuto odmora po drugem prejetem zadetku iz protinapada. V 21. minuti smo videli 8. obrambo Postogne in zadetek Vlaha za 5:8. V 23. minuti je Grzentič lepo asistiral Severju, ki je zabil za 6:9. 2 minuti kasneje je pod pasivno igro iz mrtvega kota lepo zadel Tilen Sokolič, ki je minuto kasneje lepo podal cepelin za Bratkoviča in Koprčani so ponovno vodili s 3 zadetki prednosti pri 8:11. Enajsta obramba Postogne v 27. minuti in dolga podaja Bratkoviča za Sokoliča je končala izven igrišča. Slednji se je takoj oddolžil in ukradel žogo v obrambi. Izgubljena žoga v napadu je pripomogla k temu, da so domačini dosegli lahek zadetek v prazna vrata Koprčanov, ki so v zadnjih 10 minutah igrali s 7 igralci na igrišču. Na odmor smo odšli pri izidu 9:11.

Koprčani so otvorili drugi polčas, Sever je v prvem napadu priboril 7-metrovko in Bratkovič je tudi v drugem poskusu zadel za 9:12. v 34. minuti je Jesenko zastreljal 7-metrovko za Loko. Dobra igra Koprčanov v obrambi je povzročala domačinom obilico težav. V 35. minuti nov prekršek na Severjem in 7-metrovka za Koper, katero je ponovno realiziral Bratkovič in Koprčani so pobegnili na +4 pri 11:15. V naslednjem napadu domačih je ponovno dobro posredoval Postogna in zabeležil 12. obrambo. V naslednjem napadu je bil natančen Nejc Poklar, ki je zadel za vodstvo 11:16. Domači so v 41. minuti ponovno zapretili z zadetkom Jesenka in se približali na 3 zadetke zaostanka. Odgovor Krečiča je bil takojšen, z natančnim strelom je zadel za 13:17. V 44. minuti je Postogna ubranil strel z linije 6 metrov Bradešku. Minuto kasneje je domači trener Beguš zahteval minuto odmora. Ločani pod pasivno igro niso zadeli, Grzentič pa je v napadu vrgel mimo vrat. Naslednji napad domačih je ponovno izničil Postogna s svojo 15. obrambo. V napadu je zabil Grzentič, in Postogna se je znova izkazal – 2x zapored in zabeležil 17. obrambo. Krečič je v napadu lepo asistiral Severju in Koprčani so prvič vodili za 6 pri 15:21. V naslednjem napadu je Bratkovič vrgel v prvi kot vratarja Božnarja in tako še povečal prednost na 15:22. Reakcija domače klopi ni izostala in Beguš je zahteval minuto odmora. Ločani v napadu niso prišli do priložnosti za strel, Sokolič je lepo prestregel žogo, stekel v protinapad in zabil za 15:23. V 55. sta sodnika dosodila najstrožjo kazen za domače, ki so zadeli po več kot 5 minutah. Odgovor Kopra je prišel preko Poklarja, ki je zadel za 16:24 a je bil takoj za tem izključen zaradi prekrška. V 56. minuti je Vujović poslal na igrišče Domna Stoparja. Domači so zadeli za 18:24 in trener Kopra je izkoristil pravico do minute odmora, ko je semafor kazal +6 za Koper in 3:16 do konca. Domači so z golom Jamnika ponovno zapretili, a koprska falanga se ni pustila presenetiti. Grzentič je asistiral Bratkoviču, ki je zadel za 19:25. 59. minuta in dvajseta obramba Postogne tako, da so Koprčani začeli zadnjo minuto srečanja v napadu. Vlah je z neubranljivim strelom s tal zadel, v naslednjem napadu Ločanov je bil izključen Marić in Jamnik je z golom postavil končni rezultat srečanja na 20:26.