Na krilih Vrana do zanesljive zmage proti Škofji Loki

Po dveh zmagah, so rokometaši RD KOPER 2013 pričakali goste iz Škofje Loke in z odlično obrambo, na čelu z vratarjem Vranom, obdržali 100% izkupiček v prvenstvu ter se tako pridružili rokometašem iz Celja in Velenja na vrhu lestvice 1.NLB leasing lige.

Domači rokometaši so tekmo začeli v standardni postavi, Rapotec in Bratkovič na krilih, Vlah, Sokolič in Gorela na zunanjih položajih, Moljk na pivotu in seveda Vran na golu. Obramba 5:1 z Rapotcem na špici, je začela izredno motivirano, ostro na robu izključitev in tako onemogočala gostom, da bi prihajali do čistih strelov na gol. Po 15. minutah tekme je bil rezultat 6:3 za domačine in trener gostov Čotar je vzel prvo minuto odmora. Tudi po “time-out-u” so domačini nadaljevali z odlično obrambo in kljub izključitvi dveh domačih igralcev, se gostje iz Škofje Loke niso uspeli približali domačinom na manj kot 2 gola, pri rezultatu 6:4. Do konca polčasa smo gledali borbeno igro in dobro obrambo na obeh straneh ter šele v zaključku polčasa so domačini prišli do prednosti 5 golov (11:6). Ta rezultat je omogočal lažje nadaljevanje tekme. V domačih vrstah je poleg res odlične obrambe blestel vratar Vran, ki je v 1. polčasu zbral 11 obramb.

V začetku drugega polčasa so domačini nadaljevali z odlično igro in prišli do najvišje prednosti na tekmi, in sicer z rezultatom 15:8. Gostom je v naslednjih minutah uspel delni rezultat 4:0 in se tako približali na 3 gole razlike (15:12). Domačini so se uspeli zbrati in niso dopustili gostom, da bi se še bolj približali. Po dveh zaporednih golih Vlaha v 50 minuti, so domači igralci ponovno naredili razliko 6 golov (21:15) in to rutinirano uspeli obraniti do konca tekme. V zadnjih minutah je domači trener dal priložnost tudi mlajšim igralcem, kateri so obdržali razliko 6 golov vse do konca tekme.

Pred 800 gledalci so domači rokometaši pokazali pravi pristop do tekme, zvrhano mero borbenosti ter odločnosti tako v obrambi kot v napadu in dali vedeti, da v domači dvorani ne bodo lahko oddajali točk drugim ekipam.

Izjava trenerja Zorana Jovičiča po tekmi: “Tako kot smo pričakovali, je bila težka tekma, na katero pa smo se dobro pripravili, predvsem na njihovo obrambo in upoštevali navodila pred in med tekmo in na koncu zasluženo zmagali.”

Izjava kapetana ekipe Uroša Rapotca: “Že pred tekmo smo vedeli, da nas čaka najtežja tekma do zdaj. Pokazali smo borbenost na visokem nivoju, Jure je branil vrhunsko, kar smo mu tudi mi omogočili z dobro obrambo in zasluženo premagali sicer kakovostnega nasprotnika in se že veselimo naslednje tekme v soboto proti Slovanu doma v Bonifiki.”

Izjava vratarja Jureta Vrana: “Igrali smo zelo dobro v obrambi, še posebno v prvem polčasu, in s tako obrambo lahko kompenziramo določene pomanjkljivosti v napadu. Na koncu je zmaga zasluženo ostala doma in lahko samo čestitam svojim soigralcem”

Naslednja tekma v Kopru je že v soboto, 26.9.2015 ob 19:00, proti RD SLOVAN.

Vabljeni vsi ljubitelji rokometa, da skupaj napolnimo dvorano in pomagamo rokometašem do zmage.

 

Strelci za Koper:

Krečič, Bratkovič 6

Vlah 4

Rapotec, Sokolič 3

Gašperšič, Zugan, Smolnik 1

 

Vran 18 obramb