Na rokometnem spektaklu z Izolo slavil Koper!

O tekmi
Kot se za derbi spodobi, je bila tekma nabita z adrenalinom in čustvi na obeh straneh. Obe ekipi sta začeli previdno in se “tipali”, kar je odražal tudi rezultat. Izolani so prevzeli pobudo in povedli z otvorivenim zadetkom Čosića. Igralo se je gol za gol, v 18. minuti pa so vodstvo prvič prevzeli domači v 18. minuti z golom Krečiča. Ekipi sta nato enakovredno nizali gole, rumenomodri so sosede želeli presenetiti s hitrim centrom, a jih je razpoloženi Vončina (11 obramb) uspešno zaustavljal. Do konca prvega polčasa si nobena od ekip ni priigrala večje prednosti, na odmor so odšli ob rezultatu 12:11.

Drugi polčas so domačini začeli nekoliko bolj odločno, a se borbeni Izolani niso dali in s trdo igro in veliko angažiranosti vseh igralcev topili trud Koprčanov. V 47. minuti se je zgodil mrk domačih in Izola je pobegnila na 15 : 17, ko je sledila minuta premora, saj je Jovičič želel strniti svoje vrste. Koper je uspešno odreagiral, se s tremi zaporednimi goli vrnili v igro in bitka za vsako žogo se je nadaljevala. Koprčani so uspeli streti odpor gostov (23 : 21) in nato ohranili trezno glavo, rutinirano odigrali zadnji dve minuti in tekmo pripeljali do konca z rezultatom 25 : 22.

Zapisano na rob zapisnika – dvojna zmaga Kopra v enem dnevu!

Sobota, 14. 11. 2015, je bil zares velik dan za RD Koper 2013. Podpisali smo novo 3-letno sponzorsko pogodbo z Zavarovalnico Maribor, kar nam bo omogočilo, da lahko skupaj zmagujemo tudi v bodoče. Kot je povedal Aljoša Bertok, predsednik kluba: “Za vsemi starostnimi selekcijami stojijo uprava, strokovni štabi in številni prostovoljci, kljub ljubezni do športa pa klub za pogon potrebuje podporo sponzorje in ob tej priložnosti smo Zavarovalnici Maribor hvaležni, da prepoznava naš potencial.”

V potrditev in zahvalo vsem, ki nas podpirajo, smo le nekaj ur kasneje dokazali, da zmoremo in znamo parirati ekipam z veliko daljšo kilometrino, bolj izkušenim igralcem in predvsem, da kljub mladosti znamo prenesti pritisk.

Zasluge za do konca napeto tekmo, kvaliteten rokomet in peklensko vzdušje gre tako ne le obema Obalnima ekipama, pač pa tudi izolskim navijačem in njihovim Ribarom, ki so od prve do zadnje minute glasno spodbujali svoje ljubljence, na drugi strani pa tudi koprskim navijačem Dvanajstim Kopra, ki so poskrbeli za atraktivno pozdravno razvijanje mega transparenta in glasno podporo domačinom do zadnjega sodniškega žvižga. Čudovita publika na obeh straneh je srčno spodbujala svoje junake, ki so prikazali zares spektakularen dvoboj in dogodek zaključili kot se za vsak pravi šport spodobi – v duhu fairplayja.

Čestitke vsem in FORZA KOPER!
Zmagujemo skupaj!