Na sosedskem derbiju slavili naši fantje

Minuli vikend so bili na sosedskem derbiju uspešnejši naši fantje, ekipa mladincev pa je ponovno morala prestaviti tekmo. Nov termin bo znan v kratkem.

STAREJŠI DEČKI A

V nedeljo smo gostovali v Izoli, kjer smo bili priča lepemu sosedskemu derbiju. Tekmo sta obe ekipi začeli izenačeno, tako je bil do desete minute izid praktično neodločen. Po opravljenih prvih menjave igralcev naše ekipe, smo zaigrali čvrsteje in odločneje v obrambi ter tako zaustavili izolske napade po sredini igrišča. To je pripomoglo tudi k nekaj lepim obrambam vratarja. S tako igro smo nadaljevali do konca polčasa in na odmor odšli s prednostjo petih golov.

Tudi drugi polčas smo dobro odprli in že v 35. minuti prišli, pri rezultatu 14:22, do največje prednosti na tekmi. Sledilo je nekaj neorganiziranih napadov in divjanja po igrišču obeh ekip. Izoli je uspelo z dobro igro na krožnega napadalca razliko zmanjšati, vendar do konca tekme vodstva nismo izpustili iz rok in iz tokrat koronsko prazne izolske dvorane dve točki zasluženo odnesli v Koper. Končni rezultat je bil 22:29.

Trener je v igro poslal vse naše igralce in prav vsi so upravičili njegovo zaupanje. Še več, verjetno je bila ravno dolga klop ključ do uspeha naše ekipe, saj smo lahko držali visok tempo igre v obe smeri skozi celotno tekmo. Veseli nas, da je prve minute za našo ekipo odigral Miha Drofenik, kakor tudi, da se je prvič med strelce vpisal Andrej Pavlovski. Sicer pa se je med strelce vpisalo kar 11 naših igralcev. Čokolado za naj igralca naše ekipe je tokrat prejel vratar Ruj Moljk.

Naj poudarimo, da smo bili priča zelo lepi in fair tekmi, v kateri so igralci pokazali lepo mero kolegialnosti in športnega duha, ne glede na rivalstvo med kluboma.

V naslednjem krogu gostimo močno ekipo Kronosa iz Logatca.

RD Butan plin Izola : RD Koper 22 : 29 (9 : 14)

IzolaKoper

STAREJŠI DEČKI B

V Izoli je ekipa starejših dečkov B odigrala tekmo, ki je upravičila sloves sosedskega derbija. Prvi polčas so bolje odigrali domačini, saj so bili v napadu učinkoviti, na vratih pa so imeli  zelo razpoloženega vratarja, saj je branil večino strelov, ki so bili usmerjeni na njegova vrata. Naša ekipa je prehitro zaključevala z meti. V želji, da bi nadoknadili zamujeno je bila narejena tudi kakšna odvečna tehnična napaka.

V drugem polčasu je domači vratar držal svojo ekipo, da ni izgubila priključka. Pri ekipi Kopra je bila obramba boljši del igre, medtem ko je realizacija še vedno šepala. V zaključku same tekme je končnica pripadla našim fantom, ki so prišli do zmage težje, kot so pred tekmo pričakovali.

RD Butan plin Izola : RD Koper 19 : 22 (11 : 10)

IzolaKoper

MLADINCI

Mladinska tekma proti ekipi velenjskega Gorenja je bila, zaradi suma na okužbo s Covid-19 v ekipi Velenja, prestavljena.

KADETI

RD Koper : RK Brežice