Na vročem terenu v Ormožu do nove pomembne zmage

Koprčani so danes odigrali pomembno tekmo in se vračajo z vročega gostovanja v Ormožu z novo zmago in 2 točkama. Nabita dvorana v Hardeku je od samega začetka napovedovala trdo tekmo in tako je tudi bilo. Tudi tokrat so jih, na najbolj oddaljeno gostovanje v Sloveniji, spremljali zvesti navijači Dvanajsti Kopra.

Koprčani so tokrat začeli tekmo odločno, morda celo malce preveč, saj sta v uvodnih minutah sodnika izključila Grzentiča in Zugana. Gostje so situacijo izkoristili in povedli. Koprčani so v 8. minuti ujeli priključek pri 8:8. Domači, na krilih bučnih navijačev, so hitro odgovorili in pobegnili na 7:4. Po 10. minutah igre je Vujović potegnil iz igre danes nerazpoloženega Vončino in poslal v igro Vrana. 3 minute kasneje je po delnem izidu 2:0 domačih Vujović zahteval timeout, saj so Ormožani vodili že za 4 pri izidu 9:5. Navodila trenerja so očitno prinesla želeni učinek in Koper se je vrnil v igro z delnim izidom 2:0 ter skoraj ujel priključek pri 9:7. Danes odlično razpoloženi Rapotec (8 zadetkov) je v napadu pridno polnil domačo mrežo, na drugi strani pa je Vran (10 obramb) uspešno branil vrata Kopra. V 22. minuti je vratar Kopra ubranil 100% Kavčiču in tako omogočil soigralcem, da so ujeli priključek in v 24. minuti izenačili ter minuto kasneje tudi povedli pri 11:12. Matijaševič je z natančnim strelom s tal celo povečal prednost na 11:13. Domači so s srčno igro izenačili na 13:13, vendar sta jih 2 izključitvi v zaključku polčasa potolkli in Koprčani so dobili prvi polčas z izidom 14:15.

Drugi polčas se je začel v znamenju zgrešenih strelov (2 Bratkovič in 1 Matijaševič). Domači so to izkoristili ter povedli s 16:15 ter celo pobegnili na 2 zadetka prednosti (18:16). Reakcija klopi Kopra ni izostala in Vujović je v 38. minuti zahteval minuto odmora. Koprčani so strnili vrste in 2 minuti kasneje je Vran ubranil strel s 7. metrov Čudiču. Žoga se je odbila v roke Kocbeku, ki je zadel za Ormož. Odgovor Kopra ni izostal in Vlah je z 2 zaporednima zadetkoma pripeljal goste do izenačenja pri 19:19. Koprčani so nato preko Rapotca povedli in pobegnili na 20:23 in s tem prisilili trenerja domače ekipe Sašo Prapotnika k minuti odmora. S fanatično igro so nato domači izvedli delni izid 3:0 in izenačili pri 23:23. Velike težave jim je povzročal s svojimi obrambami Jure Vran, v 55. minuti je celo ubranil pomembno žogo s krila pri izidu 25:27. 2 minuti kasneje je Grzentič pod pasivno igro zadel žogo za zmago in popeljal Koper v vodstvo pri 26:28. Koprčani so tako zadržali vodstvo v svojih rokah vse do konca, izpostaviti velja še akcijo, ko je Rapotec sam v protinapadu pod prekrškom vrgel žogo na prazen gol in sodnika nista dosodila 7-metrovke. Vse do konca srečanja domači niso uspeli presenetiti in Koprčani se tako iz težkega gostovanja v Ormožu vračajo z novo zmago in dragocenima 2 točkama.

Kljub zmagi ni časa za pretirano veselje, saj nas naslednji teden v domači dvorani čaka nova težka tekma, ko v Koper prihaja ekipa Riko Ribnica.