Najboljši igralec lige NLB v RD Koper

Ponosno in z veseljem sporočamo, da bo našo ekipo okrepil najboljši igralec in strelec letošnje sezone 1. NLB lige, Andraž Kete. Primorec, ki se najbolje znajde na mestu organizatorja igre, prihaja k nam iz vrst novomeške Krke, svojo rokometno pot pa je začel v Ajdovščini. V karieri je do sedaj igral še za RD Slovan, RD Urbanscape Loka, RD Maribor Branik in pa RK Gorenje Velenje. Pri skoraj dopolnjenih 28. letih je na rokometnih igriščih nabral že veliko izkušenj, tako iz slovenskih kot tudi evropskih tekmovanj, z njimi pa bo, poleg doseganja zastavljenih ciljev, našim mladim in talentiranim fantom pomagal pri razvoju in rokometni rasti. 

Andraž, pogodbo je podpisal za naslednji dve sezoni z možnostjo podaljšanja še za dodatno sezono, je že druga vrhunska okrepitev za naše društvo. Poleg rokometnega talenta ga odlikujejo tudi karakterne značilnosti, kot so spoštovanje, volja do dela ter vodstvene sposobnosti, vsekakor vrednote in vrline, ki si jih želimo v naši sredini. Vračanje domačih fantov ter sodelovanje z najboljšimi igralci iz okolice nas postavlja v položaj vodilnega kluba naše regije, komaj pa čakamo, da bomo to lahko spet dokazovali tudi na igrišču.

Dobrodošel Andraž!

 

 

Andraž Kete: “Občutki ob dogovoru z RD Koper so zelo dobri, saj gre za urejen in ambiciozen klub. Zelo sem vesel, da smo se uspeli v relativno kratkem času dogovoriti za podpis pogodbe. Cilji za prihodnjo sezono bodo zagotovo visoki, že v tem trenutku pa lahko navijačem sporočim, da se bomo maksimalno borili ter pustili srce na igrišču.

 

Nejc Poklar – direktor RD Koper: “Zelo smo veseli, da smo se uspeli dogovoriti za sodelovanje z Andražem. Gre za zelo kakovostnega igralca, ki že vrsto let igra v slovenski ligi na zelo visokem nivoju. Zadnji dokaz njegove kvalitete je letošnja sezona, v kateri je bil najboljši igralec ter strelec lige NLB. V ekipo prinaša poleg svojega znanja tudi veliko izkušenj ter potrebne vodstvene sposobnosti, vse to pa nam bo, močno verjamem, pomagalo pri doseganju visokih ciljev v naslednji sezoni. V organizacijskem smislu pa Andražev prihod sprejemamo kot še en dokaz več, da v društvu delujemo dobro ter v pravi smeri.

Za prihodnjo sezono želimo sestaviti konkurenčno ekipo zato bomo v kratkem predstavili še kakšno novo okrepitev.”

 

Osebna izkaznica:

  • Ime in priimek: Andraž Kete
  • Datum rojstva: 20.5.1992
  • Višina/teža: 188cm/90kg
  • Igralno mesto: Srednji zunanji
  • Dosedanji klubi: RK Ajdovščina, RD Urbanscape Loka, RD Maribor Branik, RK Gorenje Velenje, MRK Krka