Naši kadeti pripravljeni na novo sezono

ŠD Škofljica: RD Koper 39:32 (21:15)
Capuzzo, Palamar, Ganz 3, Mijatovič 5, Jovičič S. 8, Galina 4, Baruca 4, Stavanja, Žarkovič 1, Tunanovič 4, Jovičič E.1, Ferluga 2.

Ena ekipa, na papirju “prva”, se je v soboto pomerila z vrstniki iz Škofljice. Trening tekma je služila oceni, kako dobra je ta generacija kadetov. Kadeti so sicer doživeli poraz s 7. goli razlike, tekma pa je pokazala, da ni lahkih nasprotnikov in da bodo morali nekateri igralci igrati bolj za kolektiv in bolj odgovorno.

RD Koper : RD Trst 21:17 (10:10)
Postava: Gratton, Kovač, Ferluga 1, Grlj 2, Bangijev, Capuzzo, Kamenšek, Mežnar 3, Mohorič, Antončič 2, Galina 7(2), Tunanovič 5, Stavanja 1.V nedeljo se je na papirju “druga” ekipa kadetov udeležila turnirja v Sežani, kjer so sodelovali še kadeti iz Trsta. Fantje so igrali z nekoliko slabšimi nasprotniki, a so pokazali zelo borbeno in všečno igro. Turnir je bil namenjen tudi temu, da novim igralcem ponudimo čim več priložnosti za igro, kjer so lahko pokazali svoje sposobnosti.
V prvi tekmi so kadeti Kopra premagali Tržačane. To je bila praktično finalna tekma, na kateri so se morali Koprčani res potruditi, da so prišli do omenjene zmage. Z dobro obrambo so preprečili vse napore Tržačanov, da bi v drugem polčasu obrnili rezultat.
RD Koper : RK Sežana 15:31 (8:13)

Postava: Ferluga 2, Gratton, Kovač 1, Grlj 2, Bangijev 5, Capuzzo, Kamenšek, Mežnar 3, Mohorič 2, Antončič 4, Galina 7(3), Tunanovič 2, Stavanja 3.

V drugi tekmi turnirja so koprski kadeti premagali domačine. Sežanci se se prvi polčas še nekako upirali, a so naši kadeti z resno igro in rotacijo igralcev dokazali, kdo je najboljši na igrišču. Zato so zasluženo zmagali in osvojili pokal na turnirju ob občinskem prazniku občine Sežana. Domov pa smo za nameček odnesli še dva pokala: za najboljšega strelca (Matej Galina) in najboljšega vratarja (Matteo Capuzzo).

Čestitke vsem kadetom, obeta se nam zanimiva sezona! Forza Koper!