Naši povsem enakovredni Velenju

Žreb za pokalno tekmovanje nam je tokrat namenil zelo zahtevnega tekmeca iz Velenja, ki v letošnji sezoni nastopa v ligi SEHA. Poleg tega, da so do sedaj odigrali bistveno manj tekem od naše ekipe, so imeli tudi več časa za pripravo na ta obračun. Obe ekipi pa imata v zadnjem obdobju kar nekaj težav s poškodbami. Kljub temu so Velenjčani v zadnjem obdobju našli pravo formo, kar dokazujejo tudi zmagi proti Fuchse Berlin in PPD Zagreb.

Začetek tekme je pripadel domačinom, ki so hitro povedli z 2:0. Sledila je takojšnja reakcija naših rokometašev, ki so povedli s 4:5. Priča smo bili ostri, a korektni igri obeh ekip. Vodstvo smo držali do zadnjih minut, prvega polčasa do rezultata 12:13. Izkušenejši in fizično močnejši domačini so izkoristili nekaj naših napak in ekipi sta odšli na odmor pri izidu 15:14.

V začetku drugega dela se je pokazalo, da smo iz pravega testa in po takojšnjem izenačenju, smo ponovno prevzeli pobudo in vodili za gol ali celo dva (16:18, 17:19). V 45. minuti, pri dveh zadetkih prednosti (20:22), smo si z borbeno obrambo priigrali še proti napad, a ga nismo izkoristili in strel je končal nad golom. V zaključku tekme so nam moči nekoliko pošle. Velenjčani, ki razpolagajo z daljšo klopjo, so to izkoristili. Strnili so obrambo in nas prisilili v zaključke iz nečistih priložnosti.  Zadnjič smo vodili v 50. minuti (22:23), zadnje izenačenje je bilo v 53. minuti pri rezultatu 24:24. S tremi zaporednimi zadetki so si domačini priigrali odločilno prednost in se uvrstili v 1/4 finala pokala Slovenije.

Lahko rečemo, da so Velenjčani izkoristili prednost domačega terena. V Bonifiki bi bila “pesem” verjetno drugačna. Pohvale gredo vsem našim igralcem, ki so danes prikazali srčno in borbeno igro in si morda zaslužili več kot časten poraz.

RD KOPER

Grzentič 2, Vlah 2, Krečič 5, Rapotec 3, Smolnik 7, Sokolič 1, Planinc 2, Bratkovič 4, Vončina 5 obramb, Vran 4 obrambe

V soboto pa nas čaka zelo pomembna tekma, morda celo najpomembnejša v tem delu sezone. V Areno Bonifika (ob 19:00) prihaja tretje uvrščena Krka, ki nam že diha za ovratnik. Naši fantje si zaslužijo izjemno podporo s tribun. Podprimo jih še na zadnji letošnji tekmi.

Forza Koper!!!