NASLEDNJA POSTAJA – GOSTOVANJE V ŠKOFJI LOKI

Po nedeljski zgodovinski zmagi je potrebno ponovno stisnite zobe, saj nas čaka vedno neugodno gostovanje v Škofji Loki. Tekma 23. kroga Lige NLB je na sporedu v soboto ob 17. uri!

Pred nami je nova pomembna tekma proti RD Urbanscape Loka, ki je na lestvici državnega prvenstva naš neposredni tekmec. V tekmo vstopamo z idealno popotnico, saj smo v nedeljo premagali prvouvrščeni RK Celje Pivovarna Laško (29:28) in se tako, s tekmo manj, vrnili na četrto mesto Lige NLB. Na drugi strani, pa ekipa Loke v srečanje vstopa po domačem porazu proti RK Slovenj Gradec (22:24).

Z ekipo iz Škofje Loke smo se v sklopu letošnje izvedbe Lige NLB že pomerili – 17. februarja smo bili v domači Areni Bonifika boljši z rezultatom 30:23. Ne glede na statistiko in pretekla srečanja, pa je sobotna tekma ključnega pomena, saj želimo z dobrimi predstavami nadaljevati tudi v samem zaključku sezone.

 

Uroš Rapotec, trener RD Koper:

“Prihajamo iz težkega srečanja s Celjem Pivovarna Laško. Fantje so na tej tekmi prikazali eno res lepo predstavo – srčno, borbeno, verjeli so, da lahko Celje premagajo in jaz jim za to čestitam. Zdej pa gremo na težko gostovanje v Škofjo Loko. Oni so eden izmed naših konkurentov na lestvici. Mi bomo ekipo poskusili do tekme spočiti, saj imamo nekaj težav s poškodbami, poleg tega se moramo dobro pripraviti na neugodne Škofjeločane in prikazati še eno tako predstavo kot smo jo v nedeljo.”

 

Lestvico Lige NLB lahko zasledite TUKAJ.