NASLEDNJA POSTAJA – SLOVENJ GRADEC

Naše rokometaše v soboto pričakuje nova preizkušnja v Ligi NLB. Ob 19. uri bodo gostovali na Koroškem, kjer bodo proti ekipi RK Slovenj Gradec lovili novi dve točki.

Z ekipo iz Slovenj Gradca smo se v letošnji izvedbi državnega prvenstva že pomerili – 16. decembra smo bili v domači Areni Bonifika boljši z rezultatom 34:26. Od leta 2015 smo se s tokratnimi nasprotniki pomerili v sedmih preizkušnjah – šest krat smo bili uspešni in le v enem primeru smo morali priznati poraz.

V sobotno srečanje vstopamo z lepo popotnico, saj smo se preteklo soboto, z zmago nad ekipo MRK Krka, vrnili na zmagovalno pot. Slovenjgraška ekipa pa ni okusila zmage vse od 20. februarja, ko je premagala ekipo RD Izola.

Ne glede na statistko, pa bomo v srečanje vstopili s polno pripravljenostjo in koncentracijo, saj bi z zmago potrdili dobro formo in tako še dodatno utrdili podlago za višja mesta v državnem prvenstvu.

Uroš Rapotec, trener RD Koper:

»Imamo nekaj težav z manjšimi poškodbami, ampak fantje na treningih stisnejo zobe – trenirajo – se trudijo. Popravljamo tiste stvari, ki proti Krki nismo delali tako, kot smo se dogovorili. Pripravljamo se na naslednjo tekmo, saj vemo, da nas čaka eno težko gostovanje. Slovenj Gradec je zelo dobra ekipa in še posebej doma igrajo zelo dobro. Komaj čakamo sobotno tekmo.«

Žiga Smolnik, igralec RD Koper:

»Mislim, da smo se po porazu s Slovanom dobro dvignili z zmago proti Krki. Zdej se pripravljamo na Slovenj Gradec, ki smo ga sicer v Kopru premagali, ampak vemo, da so v gosteh vse ekipe nevarne. Tako, da moremo it sto odstotno v tekmo in mislim, da imamo dobre možnosti za zmago.«