NEDELJSKA BORBA DO ZADNJEGA ATOMA MOČI

Pred nami je sam zaključek letošnje sezone, ki ga bomo otvorili z domačo tekmo proti RK Gorenje Velenje. Obračun 24. Kroga Lige NLB je na sporedu v nedeljo ob 17.30.

Pred nami je prava rokometna poslastica, ki pa jo, na žalost, še ne moremo spremljati v živo s tribun Arene Bonifika, saj je sprostitev ukrepov načrtovana komaj od ponedeljka, 17. maja, dalje. Ekipa iz Velenja je trenutno izjemno razpoložena, saj je v sredo suvereno premagala RK Celje Pivovarna Laško (30:22) in si tako priigrala izjemno priložnost za dvig pokala Lige NLB.

Naši rokometaši pa bodo v nedeljo dali vse od sebe, da Velenjčanom prekrižajo načrte in s trdnejšo podlago obdržijo četrto mesto, ki vodi v evropska tekmovanja. V tekmo vstopamo po zmagi, ko smo, v sklopu prestavljene tekme 12. kroga, v Areni Bonifika premagali MRD Dobova (28:26).

V poslednjih medsebojnih obračunih smo morali priznati premoč nedeljskim gostom, saj naša poslednja zmaga izhaja iz leta 2018. Ne glede na pretekla srečanja pa v nedeljsko tekmo vstopamo z visoko koncentracijo in borbenostjo, ter z le enim ciljem v mislih – zmago in potrditev četrtega mesta.

 

Uroš Rapotec, trener RD Koper:

“Pripravljamo se že na naslednjo tekmo. Prihaja neugodna ekipa iz Velenja. Vidli smo, da so v sredo z lahkoto premagali Celjane. Mi se ukvarjamo z našo igro – popravljamo stvari, ki smo jih na zadnji tekmi naredili nekoliko slabše, oz. nismo naredili na naš način. Stanje v ekipi je dobro. Nekaj manjših poškodb je. Verjamem, da bodo fantje stisnili zobe. Vedo, kaj nam tekma prinaša in gremo v fight v nedeljo. Tako, da vsi ljubitelji rokometa, spremljajte nas, navijajte za nas. Mi bomo pustili srce na igrišču.”

Jaka Moljk, kapetan RD Koper:

“Pripravljamo se na tekmo z Velenjem. Vemo kaj nam ta tekma prinaša – gre se nam za četrto mesto. Tako, da nekako se moramo najboljše kar lahko pripraviti na njih. Vzdušje v ekipi je odlično – dobro treniramo, dobro se pripravljamo in v nedeljo gremo na glavo. Naj boljši zmaga.”

Rok Marić, igralec RD Koper:

“Vzdušje v ekipi je odlično. Zavedamo si pomembnosti tekme z Velenjem. Včeraj (v sredo) so prikazali izjemno predstavo proti Celjanom. Krasi jih res dobra in močna obramba, katero bomo poskušali razbit in s fightom zmagati tekmo.”

 

Lestvico Lige NLB lahko zasledite TUKAJ.

 

Foto: RK Gorenje Velenje