Nejc Poklar – z igrišča v pisarno

33-letni zunanji igralec Nejc Poklar je s koncem sezone sklenil svojo 16-letno rokometno kariero. Vendar pa rokometa ne zapušča. Uprava kluba je potrdila, da bo Nejc v klubu ostal in deloval kot direktor rokometnega društva Koper.

Težave s poškodbo so se začele pojavljati že v začetku sezone, ko si je v 2.krogu državnega prvenstva, na tekmi proti ekipi RD Rika Ribnice, poškodoval Ahilovo tetivo. Operacija je bila vsekakor nujna, samo okrevanje pa zelo dolgo. Poklar se je sicer hitro vrnil v Bonifiko, poskušal trenirati z ekipo, a zaigral ni več: »Po eni strani mi je zelo žal, da sem moral zaradi poškodbe končati igralsko kariero, se po drugi strani zelo veselim novega izziva in vloge v klubu.«

Poklar je svojo rokometno pot začel v prvem razredu osnovne šole. V članski vrsti, takratnega Cimosa, je prvič zaigral v sezoni 2003/2004. Talentirani mladi igralec se je hitro podal »v svet«. Od leta 2010 do 2012 je bil član Celja Pivovarne Laško, nato pa se je ponovno za eno sezono vrnil v domači Cimos. Vendar pa ga je ambicioznost gnala naprej. Poleg slovenskih prvoligašev (poleg Cimosa in Celja je zaigral še za RD Slovan), ga je pot vodila v svetovne prestolnice. Bil je član libanonskega As-Sadd Cluba, iranskega Goharzarmina, nemškega TSV Bayer Dormagen, avstrijskega HSG Raiffeisen Bärnbach-Köflach in kosovskega KH Besa Famiglia. Bil je reden član slovenskih mladinskih reprezentanc, medtem je bil tudi na širšem spisku za člansko reprezentanco, vendar uradnega nastopa ni zabeležil.

Poleg uspehov, ki jih je bil deležen na klubski ravni, pa se lahko pohvali tudi z nekaj osebnimi uspehi. Leta 2004 je bil na mladinskem evropskem prvenstvu v Beogradu izbran za najboljšega igralca turnirja (MVP), v sezoni 2008/2009 pa je bil izbran za najboljšega srednjega zunanjega igralca slovenske državne rokometne lige.

V letošnji sezoni se je vrnil v domači klub. Vendar pa je zaradi poškodbe Ahilove tetive zaigral le na dveh tekmah. Zaradi same poškodbe na igrišče ni več stopil, je pa bil pomemben člen trenerskega kadra trenerja Uroša Rapotca. Uprava kluba je v njemu prepoznala potencial tudi izven igralskega kroga, zato mu je ponudila mesto direktorja: »Klubu bi se rad zahvalil za ponujeno priložnost, ki jo bom s korektnim in zavzetim delom poizkušal maksimalno izkoristit,« je o svoji novi vlogi zaključil Nejc Poklar. Tako bo »okrepil« pisarno rokometnega kluba, z Aljošo Bertokom, Vijanejem Višnjevcem, Simonom Maučecem, Andrejem Grandičem in Edijem Grbcem, bo nadaljeval uspešno zgodbo koprskega rokometa.

RK Cimos Koper SLO (2003 – 2010)
RK Celje Pivovarna Laško SLO (2010 – 2012)
RK Cimos Koper SLO (2012/13)
As-Sadd Club Lebanon LEB (2013)
RD Slovan SLO (2014)
Goharzamin I. R. Iran IRI (2014)
TSV Bayer Dormagen GER (2015)
HSG Raiffeisen Bärnbach-Köflach AUS (2015 – 2016)
KH Besa Famiglia KOS (2016 – 2017)
RD Koper SLO (2018 – 2019)