Nekoliko slabša realizacija mlajših selekcij

Minilu vikend so s tekmami državnega prvenstva nadaljevale vse mlajše selekcije. Ekipe kadetov, starejših dečkov A in B so s četrfinalnimi boji že zaključili, ekipi maljših dečkov A in B pa nadaljujejo v skupinskem delu polfinalnih skupin. Igra naših mladincev vsekakor napreduje, ampak so bili tudi tokrat nekoliko nemočni za izkušenejše Velenjčane.

MLADINCI

Tekmo so naši fantje odprli nekoliko slabše in dopustili gostom, da so že v 7.minuti tekme povedli za štiri zadetke, 1 : 5. Z minuto odmora je hitro odreagiral domači trener Rok Rapotec in zbistril naše fante. Fantje so se hitro pobrali in do 20.minute tekme Velenjčane ulovili na izenačenje 20 : 20. Do konca polčasa so Koprčani uspeli držati minimalni zaostanek in se na odmor odpravili le z dvema zadetkoma zaostanka, 14 : 16.

V drugem polčasu so ponovno začeli zelo slabo. Šibka obramba in slaba realizacija pri strelih na gol, je gostom ponovno dovolila, da so se oddaljili za šest zadetkov, 37.minuta, 14 : 20. Žal fantje niso več znali najti pravega odgovora na hitro in natančno igro mladih velenjskih os. Končni rezultat je bil 24 : 29.

S šestimi zadetki sta bila strelsko najbolj razpoložena Domen Stopar in Andraž Makuc.

V naslednjem krogu ekipo čaka gostovanje pri RD LL Grosist Slovanu.

RD Koper : RK Gorenje Velenje 24 : 29 (14 : 16)

Statistika, maldinci 18.3. Zapisnik, mladinci 16.3.

 

KADETI

Kadeti smo v Areni Bonifika gostili prvouvrščeno in še nepremagano ekipo iz Slovenj Gradca. Gosti so prvi povedli, igrali pogumno in nam uspeli vsiliti njihov način in ritem igre. V obrambi so igrali čvrsto, v napadu je kar 11 igralcev doseglo gol. Proti naletom zelo razpoloženega nasprotnika se je domača ekipa dostojno upirala in trudila da vzpostavi ravnovesje na igrišču. Za kaj več kot časten poraz, je zmanjkalo zbranosti in energije.

Priložnost za igro je trener Vili Ban dal vsem igralcem. Strelsko sta bila razpoložena le Klej Sanabor(9) in Sandi Muminović(7). Pohvaliti velja tudi igro Žigo Ujčiča in vratarja Jakoba Morata.

RD Koper : RK Slovenj Gradec 2011 25 : 30 (9 : 14)

Statistika, kadeti 16.3. Zapisnik, kadeti 16.3.

 

STAREJŠI DEČKI A

V soboto, 16.3., smo odigrali zadnjo tekmo v četrfinalni skupini C. Zmaga bi nas popeljala med osem najboljših ekip v Sloveniji, a se nam žal ni izšlo po načrtih.

Nekoliko slabšo uvrstitev naših fantov so krojile poškodbe, saj je bila ekipa zelo oslabljena (odsotni so bili kar trije nosilci igre). Za nameček pa je Matti Logar zelo hitro prejel rdeči karton (sredina prvega polčasa), kar je ekipa Metlike izkoristila in hitro povedla ter na koncu tudi zmagala. Rezultat ni pokazatelj prave moči naše ekipe. Kljub slabšemu rezultatu so priložnost za igro dobili vsi igralci ekipe in pokazali svoje znanje.

Igro je dobro vodil Andrej Makovec, vendar mu soigralci niso uspeli slediti, z izjemo Žana Nadareviča, ki pa je kljub slabši pričakovani igri zabil kar osem golov.

Končna raztvrvstitev nas vodi v boje od 9. do 16. mesta, kar je svojevrsten uspeh ekipe.

RD Koper : RK Metlika 22 : 32 (17 : 25)

Statistika, SDA 16.3. Zapisnik, SDA 16.3.

 

STAREJŠI DEČKI B

V domači dvorani Bonifika, smo odigrali zadnjo tekmo v četrtfinalni skupini B z vodilno ekipo RK Sviš iz Ivančne Gorice. V tekmo smo šli odločno in si v napadu ustvarili nekaj lepih priložnosti, iz katerih smo žal iztržili premalo. Nekoliko smo nihali tudi v obrambi, ki je bila »premehka« za gostujoče zunanje igralce, ki so bili v naletu in vodstvo nasprotne ekipe je začelo naraščati. Prva minuta odmora je pripomogla, da je domača ekipa vzpostavila ravnotežje na igrišču, do polčasa pa uspela vodstvo šestih zadetkov SVIŠa zmanjšati na štiri. Pogovor ob polčasu v slačilnici je pomagal, saj je bila igra domače ekipe v nadaljevanju bolj poletna in učinkovita v napadu. Obramba je delovala kompaktno in čvrsto, saj je strelce gostujoče ekipe prisilila k slabim metom, ki so končali izven okvirja domačega gola. Kmalu je sta bili ekipi rezultatsko poravnani (17:17, 18:18). V nadaljevanju tekme je na klopi za rezervne igralce obsedel Nik Montanič, zaradi trka z nasprotnim igralcem. Kmalu smo zastreljali tudi 7-metrovko in tako prepustili pobudo nasprotniku, ki je ponovno povedel. Do rezultata (24:26) smo držali priključek, vendar preskoka ekipa ni zmogla. V končnici tekme so bili gostje bolj spretni in do piska povečali prednost na pet zadetkov. Domači zunanji igralci (Bedene, Dežjot, Morel, Britovšek), so tokrat igrali dobro, saj so dosegli kar nekaj zadetkov z meti z razdalje, ter uspešno sodelovali predvsem s krožnim napadalcem (Matija Apollonio). Z odlično igro v obrambi in storjenimi prekinitvami nad nasprotnikovili igralci je iztopal Maj Morel. Lepo sodelovanje med desnim krilom in krožnim napadalcem sta prikazala Matias in Matija, ter ga uspešno zaključila.

Pri ekipi je videti napredek v igri, vendar je še vedno preveč lahko izgubljenih žog in skromna realizacija. Ne glede na poraz, so fantje odigrali dobro prvenstveno tekmo in nakazali, da imajo še veliko rezerve v ekipnem in individualnem razvoju.

RD Koper : RK SVIŠ Ivančna Gorica 25 : 30 (11 : 15)

Statistika, SDB 16.3. Zapisnik, SDB 16.3.

 

MLAJŠI DEČKI A

V drugem krogu državnega prvenstva polfinalne skupine A so mlajši dečki A ponovno odigrali tekmo v gosteh. Nasproti jim je stala ekipa iz Škofljice. Vse do 10.minute prvega polčasa je bil izid izenačen na 5:5. V nadaljevanju se je izkazal vratar domače ekipe, kar so njegovi soigralci pridno izkoristili in zbežali našim fantom na tri gole razlike.

Drugi del tekme so koprski igralci pričeli zelo slabo tako v obrami, kot tudi v napadu. Domačini so to izkoristili in zbežali na plus sedem. Neulovljiv rezultat je pripomogel do tega, da so naši fantje popolnoma popustili. Domača ekipa je več kot zasluženo zmagala. Vsekakor to ni realen rezultat, je pa opozorilo, da takšen pristop ni pravi. Fantje morajo zavihati rokave in na polno trenirati dalje. To je edini recpet za uspeh. Forza Koper!

ŠD Škofljica Pekarna Pečjak : RD Koper 25 : 11 (11 : 7)

Statistika, MDA 16.3. Zapisnik, MDA 16.3.

 

 

MLAJŠI DEČKI B

RD Riko Ribnica : RD Koper 18 : 12 (8 : 7)

Statistika, MDB 16.3. Zapisnik, MDB 16.3.