NEUSPEŠNI NA POSLEDNJEM GOSTOVANJU

Naši rokometaši so na gostovanju na Dobovi morali priznati premoč. V sklopu predzadnjega, 25. kroga, Lige NLB je bilo MRD Dobova boljše z rezultatom 32:29.

Začetek srečanja je zaznamovala izmenjava zadetkov obeh ekip. Po šestih minutah igre je bil rezultat izenačen na 3. Domači so nato uspeli postaviti delni izid 5:0 in tako krepko povišati vodstvo, za kar gredo zasluge izjemni razpoloženosti njihovega vratarja. Vodstvo so zadržali do konca prvega dela tekme, ko je na semaforju pisalo 17:13.

V nadaljevanju se je napetost eksponentno povečevala. Po petih minutah igre smo se, prek zadetka Matevža Žagarja, približali le na gol zaostanka. Domača ekipa je nato postavila delni izid 3:0 in se tako ponovno oddaljila na varno razdaljo. Slednje pa nam, do konca srečanja, ni uspelo premostiti. Končni rezultat je 32:29.

Naslednjo soboto je na sporedu obalni derbi z RD Izola in obenem poslednja tekma sezone. Upamo, da bomo slednjo odigrali ob spremstvu vas – naših zvestih navijačev.

MRD Dobova : RD Koper 32:29 (17:13)

 

Uroš Rapotec, trener RD Koper:

»Dobova je prikazala dobro predstavo. Jaz jim lahko samo čestitam. Mi nismo bili pravi, niti od prve minute in čestitam Dobovi za zasluženo zmago.«

 

Lestvico Lige NLB lahko zasledite TUKAJ.