Nova okrepitev – Aleš Štavar

V naslednji sezoni se bo rumeno-modrim pridružil 22-letni Aleš Štavar. Otrok Hrpeljske rokometne šole (sprva še Gold Cluba, kasneje pa Škerjanc Jadran Hrpelje-Kozina), bo s Thomasom Postogno in Gašperjem Dobajem branil koprska vrata.

Svojo rokometno pot je začel na Hrpeljah, že v prvem razredu osnovnem šole, kasneje pa je bil kot posojen igralec že član koprske kadetske ekipe. Navdušila ga je predvsem domača rokometna tradicija. V tistih časih je bil na vrhuncu hrpeljski Gold Club, ki je v rokometni zgodovini pustil velik pečat. Vendar pa se je Štavar v mlajših kategorijah preizkusil na različnih igralnih pozicijah: “Pozicija vratarja mi je bila všeč od vedno, ampak ker sem igral za več starostnih kategorij, sem se želel preizkusiti tudi na drugih igralnih mestih. Vendar pa je bila pozicija vratarja tista, ki me je najbolj navdušila. Občudoval sem takratnega vratarja Mustafo Torlo in Blaža Vončino, ko sta še igrala pri Gold Clubu, verjetno sta ravno onadva pustila v meni velik pečat.”

Štavar je že bil član RD Koper, pred tem RK Cimos Kopra. Sicer je igral pretežno za mlajše selekcije, tokrat pa bo svoje znanje pokazal v članski kategoriji. Sam prestop zanj ni bil težek: “Klic trenerja Uroša sem bil zelo vesel, zato tudi nisem dosti razmišljal o priložnosti, ki mi jo je ponudil. Za Koper sem se odločil, ker je to en tak klub, ki ima zdrave temelje, dela dobro z mladimi in upam, da bom tukaj dobil priložnost, da se dokažem in od tu naprej nadaljujem svojo športno pot. Navijačem obljubim, da bom na vsaki tekmi dal vse od sebe, da bom zbral čim več obramb in s tem pomagal ekipi do zmage in čim višje končne uvrstitve.” 

Štavar ekipo dobro pozna, z večino igralcev so že zaigrali skupaj v mlajših selekcijah. Dve sezoni nazaj pa je imel priložnost spoznati in trenirati tudi z tokratnim trenerjem Urošem Rapotcem: “Zame to predstavlja neko uganko, saj si ga nisem še predstavljal v trenerski vlogi. Ampak glede na to, da je bil zelo dober kapetan, ki je znal dobro motivirati svojo ekipo, menim, da mu tudi sama funkcija trenerja ni tuja,” je o svojem novem trenerju zaključil Štavar.

Seveda so cilji v novi sezoni ponovno visoki. Deležni smo bili kar nekaj menjav, kar pa je lahko za samo ekipo tudi zelo dobro. Štavar se zaveda kvalitete in mladosti svoje nove ekipe in seveda cilja na čim višje uvrstitve: “Vsekakor je s pomladitvijo ekipe Koper pridobil na dodatni kvaliteti. Priložnost bo dobila velika večina mladincev, kar pa je za tako rokometno šolo izredno pohvalno, saj s tem postaviš v ospredje svoje igralce.”

 

OSEBNA IZKAZNICA:

Ime in priimek: Aleš Štavar

Datum rojstva: 22.04.1997

Igralna pozicija: vratar

Višina: 185cm

Teža: 78kg

Številka dresa: 78

Dosedanji klubi: RK Hrpelje Kozina, RK Cimos Koper, RD Istrabenz plin Izola, ŠD Škofljica Pekarna Pečjak, RK Krim