Novi pomočnik trenerja – Luka Volk

Le še dobra dva tedna nas ločita od začetka drugega dela državnega prvenstva. V tem nekoliko daljšem pripravljalnem obdobju smo tudi odigrali kar tri prijateljske tekme; proti ekipi RK Ajdovščine, RK Umagu in proti hrvaškim prvakom RK PPD Zagrebom. 25.1. nas čaka tekma osmine pokala Slovenije. Odpravili se bomo na gostovanje k ekipi Herz Šmartnega, nato pa se 1.2. odpravljamo na gostovanje k ekipi RK Trima iz Trebnjega.

Nekoliko daljše pripravljalno obdobje je temeljilo predvsem na kondicijski pripravljenosti ekipe. Fantje so pridno trenirali, na samih prijateljskih tekmah pa so nekateri posamezniki pokazali precejšen napredek. Na prvi tekmi proti ekipi Ajdovščine večjih težav ni bilo. Kljub temu, da se fantje pred samim obračunom niso pripravljali na samo igro, so le-to odlično izpeljali ter zasluženo slavili. Nato pa smo v domači Areni Bonifika gostili ekipo Umaga. Po napotkih trenerja Uroša Rapotca, so fantje na tekmi preizkušali nekatere nove akcije v samem napadu ter tudi v obrambi. Sicer igra še ni bila na nivoju katerega smo vajeni, ampak smo kljub temu na koncu le ugnali nasprotnika. Sledilo je gostovanje pri hrvaškemu prvaku RK PPD Zagrebu. Fantje so stisnili že od prvega sodnikovega žvižga. Agresivnost v obrambi in nekoliko natančnejša izpeljava uigranih akcij je hrvaškemu moštvu povzročala kar nekaj preglavic. V prvi polovici polčasa smo uspešno držali manjšo rezultatsko prednost. V drugem delu polčasa pa se je pokazala utrujenost naše ekipe, kar so Zagrebčani dobro izkoristili in hitro obrnili rezultat sebi v prid. Vendar pa se fantje v drugem polčasu niso predali. Odlično so se izkazali tudi vsi trije vratarji (Postogna je obranil 8 strelov, Haseljić 5 in Kocjančič 3). Vendar pa so Zagrebčani svojo priigrano prednost prvega polčasa uspešno držali vse do konca. Končni rezultat je bil 29 : 27.

V tem pripravljanem obdobju smo bili deležni tudi nekaterih sprememb. Predčasno je rumeno-modre zapustil Aleks Vlah, ki odhaja k hrvaškemu velikanu RK PPD Zagrebu (več tukaj). Ekipa oz. strokovni štab pa se je okrepil s pomočnikom trenerja. Funkcija Rapotčevega pomočnika je bila v prvem delu še nejasna. To funkcijo je nekaj časa sicer opravljal poškodovani Nejc Poklar, ki pa se v naslednjih mesecih ponovno vrača na rokometna igrišča. Potrebno je bilo poiskati rešitev. Ekipi se je pridružil 33-letni Izolan Luka Volk. Do sedaj je vodil ekipo RK Mokerc-Ig, s katero je v sezoni 2017/2018 (z zgolj enim porazom) napredoval iz 2. v 1.B državno ligo, v letošnji sezoni pa je bil dobra dva meseca glavni trener drugoligaša RK Brežice. Volk se je ekipi pridružil že v samem začetku pripravljalnega obdobja.

25.1. nas čaka gostovanje pri ekipi Herz Šmartna. Odigrali bomo osmino pokala Slovenije. Z drugim oz. spomladanskim delom državnega prvenstva pa pričnemo 2.1., ko odhajamo na gostovanje k trebanjskemu Trimu.