Novi trener – PETER MIČOVIĆ

Konec je ugibanj. Članska ekipa ima novega trenerja. Krmilo Koprčanov za naslednje 2 leti prevzema trener iz domačega okolja, Peter Mičović.

48-letni profesor športne vzgoje se je rokometnih korakov naučil v Hrpeljah, kjer je nastopal za domači klub Jadran do konca sezone 1993-94, ki je takrat krojil vrh lestvice v 1. slovenski ligi in uspešno nastopal tudi v pokalu EHF. Svojo igralsko kariero je nadaljeval v Izoli, kasneje pa v Sežani. Svojo več kot uspešno kariero je sklenil v Hrpeljah, ko je v sezoni 2001-02 nastopal za ekipo Pivka Perutninarstvo.

Kot profesor športne vzgoje se je že med aktivno kariero srečal s trenerskim poklicom. Najprej v Izoli kot trener mlajših selekcij in kasneje na osnovni šoli v Ankaranu kot trener najmlajših selekcij, ki so igrale mini rokomet. Uspešno delo z mlajšimi selekcijami ga je pripeljalo tudi do mesta  pomočnika trenerja kadetske reprezentance Slovenije, kjer je že sodeloval tudi z nekaterimi sedanjimi rokometaši Kopra. V sezoni 2009-10 je dobil priložnost kot trener članske ženske ekipe iz Škofij v 1.B ligi. V zadnjih letih se je ustalil v Izoli kot trener večih selekcij in z njimi tudi dosegal lepe rezultate.

Kaj je povedal o novem trenerju predsednik RD KOPER Aljoša Bertok: »V klubu smo in bomo tudi v prihodnje stavili predvsem na domače igralce. Veseli nas, da smo tudi trenerja dobili v lokalnem okolju. Po številnih pogovorih smo se odločili trenersko mesto članske ekipe zaupati Petru. Prepričal nas je s svojo energijo, željo, ambicioznostjo in poznavanjem naše ekipe. Prepričan sem, da bo priložnost maksimalno izkoristil. Cilji v prihodnji sezoni so visoki. V državnem prvenstvu bomo napadali najvišja mesta, v pokalnem tekmovanju uvrstitev na zaključni turnir. Ni še povsem jasno ali bomo v ‘Evropi’ igrali v EHF CUP-u ali v Challenge CUP-u, vsekakor pa si želimo vsaj enega napredovanja. Pri tem je najpomembnejše, da vsi – tako uprava kot trener in igralci damo vse od sebe, da zastavljene cilje dosežemo. Če bo temu tako in kateri izmed ciljev ne bo dosežen, nič tragičnega, to je šport.”

Kaj pa pravi Peter Mičovič o svoji novi vlogi: “Zahvaljujem se upravi RD KOPER za izkazano zaupanje. Obljubljam, da bom vložil vso energijo in znanje, da bomo priča uspešni sezoni. Igralcem želim nudit vso potrebno podporo, da bodo pokazali svoj maksimum, z željo, da vsi skupaj zadovoljimo koprsko publiko, ki je dober poznavalec rokometne igre in zna ceniti borbenost ter kolektivno igro, kar je naš skupni cilj. Ob tej priliki bi se zahvalil RD Izola in ŽRK Izola, kjer sem nazadnje deloval kot trener mlajših selekcij.”