Novosti v igralskem kadru

V zadnjem času je v naši ekipi zdravstveno stanje nič kaj rožnato. Poleg že prej odstotnega Roka Marića (zlom noge), so na listi poškodovanih še Blaž Vončina  (hud zvin gležnja), Dani Zugan (močan udarec v oko)  in najbolj sveža poškodba kapetana Uroša Rapotca, ki trenutno še opravlja preiskave, vendar kaže na poškodbo križnih vezi.

Tako smo bili primorani, ob upoštevanju dejstva, da trenutno igramo na 3 frontah, poiskati kadrovske okrepitve.

 

Članski ekipi se je po poškodbi in napovedani daljši odsotnosti Roka Marića tako občasno pridružil Gabrijel Franza, sicer član mladinske selekcije, ki igra na poziciji krožnega napadalca, letnik 1999. Koprčanom se je pridružil tudi Marko Nikolić, letnik 1998, ki prihaja iz Srbije in se je odločil združiti igranje rokometa s študijem na Univerzi na Primorskem. Igra na poziciji levega krila, po potrebi tudi na podiciji levega zunanjega.

 

Ob tem smo se dogovorili za sodelovanje z Nejcem Poklarjem, ki se vrača nazaj v domače gnezdo in bo zapolnil vrzel na zunanjih položajih, s tem pa prinesel prepotrebne izkušnje, ki jih je pridobil z igranjem v tujini. Za sodelovanje smo se dogovorili tudi s krožnim napadalcem Ivanom Severjem. Visoki krožni napadalec prihaja iz nam sosednjega Umaga, sicer rojen v Kopru, že trenira z nami in bo v kadru že za jutrišnjo tekmo z Mariborom.

 

Poleg prihodov pa smo se žal morali sprijazniti z odhodom trenerja mladinske ekipe Zorana Jovičića, trenerja prve ekipe v lanski sezoni. Jovičić se je junija odpovedal vodenju članske ekipe in se z vodstvom dogovoril za vodenje mladinske selekcije. Po slabih 2 mesecih igranja v 1. mladinski ligi pa je Zoki sprejel izziv, ki je prišel iz prestolnice in prevzel vodenje članske ekipe pri prvoligašu LL Grosist Slovan. Trenerski stolček mladinskega sestava je tako prevzel novopečeni trener, bivši rokometaš Kopra Rok Rapotec.