OBALA JE RUMENO-MODRA

Naši rokometaši so premostili odpor borbenih sosedov in slavili na Obalnem derbiju. V sklopu 1/16 finala Pokala Slovenije smo s 16:17 bili boljši od rokometašev RD Butan Plini Izola.

Srečanja s sosedi iz Izole so vselej zanimiva in atraktivna. Tako je bilo tudi tokrat, saj smo bili v Športni dvorani Kraška deležni izjemnega navijaškega ambienta s stranih obeh navijaških skupin. Obe ekipi sta v tekmo vstopili previdno in si redno izmenjavali zadetke. Po 25 minutah borbenega rokometa smo prek zadetka Danija Zugana uspeli vodstvo povišati na tri in se tako v slačilnice napotili ob rezultatu 8:11.

Drugi del srečanja je bil prav tako v znamenju solidne igre v obrambi, za kar so zasluženi vratarji obeh ekip – Marin Đurica je dosegel 11 obramb, izolska vratarja pa skupaj 15. Vodstvo z vsaj tremi zadetki smo zadržali vse do zadnjih minut srečanja. V 58. minuti sta bila z dvo-minutno kaznijo kaznovana kar dva naša rokometaša. Posledično smo morali zadnje izdihljaje srečanja preživeti v težjem položaju. Kljub temu pa smo pokazali kvalitetno in pametno igro, ter tekmo izkušeno pripeljali do konca. Slednja se je zaključila z rezultatom 16:17 v korist rumeno-modre plati “Obale”.

V nedeljo nas čaka še eno atraktivno gostovanje. ob 17. uri se bomo, v sklopu 8. kroga Lige NLB, pomerili proti rokometašom RK Gorenje Velenje.

 

RD Izola : RD Koper 16:17 (8:11)

RD Koper: Moljk 4, Zugan 3, Bratkovič 3, Breznikar 2, Kete 2, Žagar 2, Marić 1, Stojanović, Furlan, Sanabor, Bekrić, Konjevič, Poklar, Vujović.

 

STATISTIKA

FOTOGALERIJA

 

#ZMAGUJEMOSKUPAJ