OBALNI DERBI ZA INFARKTEN ZAKLJUČEK SEZONE

Pred nami je še poslednja tekma letošnje izvedbe Lige NLB, in to kakšna! V soboto, ob 17.30 bo Arena Bonifika prizorišče obalnega derbija z RD Butan Plin Izola.

Tokratnim gostom sobotno srečanje ne spremeni veliko, saj so že sigurni potniki v drugo državno rokometno ligo. V sklopu zaostalega, 14. kroga, Lige NLB so morali v sredo priznati že tretji zaporedni poraz proti RK Maribor Branik (29:25).

S sosedi iz Izole smo se v letošnji sezoni že pomerili – 12. decembra smo, v sklopu 13. kroga, bili boljši z rezultatom 21:24. V zadnjih petih medsebojnih srečanjih pa smo zmagali kar štiri; zmaga Izolanov pa sega v leto 2016.

Obalni derbi, ne glede na položaj ekip na lestvici, nikoli ne razočara. Pričakujemo lahko borbeno in strastno tekmo, na kar bo sigurno vplivala prisotnost naših zvestih navijačev. Zmagujemo skupaj! Za Koper!

 

Uroš Rapotec, izjava pred sobotno tekmo:

»Vemo, da tekma z Izolo dejansko ne prinaša nobenih rezultatskih sprememb na lestvici; ampak ne glede na to, vemo, da derbiji so vedno zelo zanimivi – vedno jih je lepo igrat in na nas je, da pokažemo eno dosti, dosti boljšo predstavo, kot smo jo proti Dobovi in da zaključimo to turbolentno sezono z dobrimi občutki in z zmago na domačem terenu.«