Obeta se napeta zadnja letošnja tekma – prihajajo Slovenjgrajčani!

Tekma RD Koper 2013 : RK Slovenj Gradec 2011
Petek, 18. 12. 2016 ob 19h, Arena Bonifika, Koper

Na kratko o klubu, ki prihaja v goste
Tudi Slovenjgradčani imajo za seboj zgodbo propadlega kluba. Pred letom 2011 so namreč nosili ime glavnega sponzorja Preventa, ki pa je ugasnil 4 leta nazaj in takrat so, podobno kot pri nas, klub pri življenju ohranili rokometni navdušenci, ki so ustanovili nov klub RK Slovenj Gradec 2011. Na pogorišču je tudi pri njih zraslo mlado moštvo pretežno domačinov in nekaj posojenih igralcev – iz Celja Jaka Malus in iz Velenja Vid Levc in Rok Zaponšek.

Ob robu igrišča rokometaše iz Slovenj Gradca spodbujajo Orli – njihova navijaška skupina, domače tekme pa igrajo v športni dvorani Slovenj Gradec, ki sprejme 1.200 gledalcev. Kot zanimivost naj dodamo še, da je v Slovenj Gradcu od sezone 1995/1996 igral tudi Nenad Maksič, dolga leta najboljši strelec slovenske lige.

Pa pri nas?
V našem taboru je sicer živahno, fantje so visoko motivirani, da doma ostaneta obe točki, na zadnjih treningih pred petkovo tekmo pa se jim je pridružil tudi Dean Bombač, nekdaj eden od “naših”, danes pa eden najuspešnejših slovenskih rokometašev, ki si kruh služi v tujini. Igra za madžarski MOL – Pick Szeged, pred veliko januarsko reprezentančno tekmo Slovenija : Hrvaška (8. januarja 2016 v Kopru) pa v rodnem Kopru ohranja dobro formo.
Dean je trenutno drugi strelec lige prvakov in kot so ga poimenovali mediji “trenutno eden najbolj vročih igralcev v Evropi”.

V petek, 18. 12. 2015 ob 19h vsi vabljeni v Areno Bonifika!
Cena vstopnice je 5€, v zameno dobite srčnost ekipe, predano igro do zadnje sekunde in skoraj zagotovo tudi odično vzdušje na tribunah!

Zmagujemo skupaj!
Forza Koper!