OBISK V OBALNEM ZAVETIŠČU ZA ŽIVALI

Letošnji premor med sezonama smo v Rokometnem društvu Koper ponovno izkoristili za aktivnosti, za katere med tekmovalno sezono žal primanjkuje časa. Tako smo se v sodelovanju z dolgoletnim partnerjem Banko NLB odločili za izvedbo dobrodelne akcije, in sicer smo se odpravili na obisk v Obalno zavetišče za živali, ki se nahaja v Dvorih pri Sv. Antonu (koprsko zaledje).

Trener članske ekipe Uroš Rapotec je s pomočjo svojih dveh varovancev Tineta Poklarja ter Luke Logarja na obisk odpeljal člane naših najmlajših selekcij (Mlajši dečki), ki so bili ob srečanju z osebjem zavetišča ter predvsem z živalmi vidno ganjeni. Seveda na obisk nismo prišli praznih rok, saj smo s seboj prinesli hrano za živali, katera upamo, da bo vsaj malenkost olajšala delovanje zavetišča. Prav tako smo dobili priložnost preživeti z živalmi tudi nekaj časa, kar je pravzaprav zaželeno tudi s strani zaposlenih v zavetišču.

Obalno zavetišče za živali, ki ga upravlja Marjetica Koper, je sicer odprtega tipa, kar pomeni, da so obiskovalci, posvojitelji ter sprehajalci dobrodošli v času obiskov (vsak dan – določene ure). Trenutno je v zavetišču v oskrbi preko 100 živali (psi in mačke), prav vse pa so primerne za morebitno posvojitev. Vsekakor spodbujamo naše navijače ter podpornike, da v kolikor imajo možnost pomagati na kakršenkoli mogoč način (donacija na TRR; donacija hrane; donacija starih brisač, prevlek, …) naj to storijo.

Akcijo smo izvedli v okviru projekta NLB – Šport mladim, katerega del smo že peto zaporedno sezono. Projekt NLB – Šport mladim spodbuja športne klube po vsej Sloveniji, da omogočajo mladim gibanje in aktivno življenje ter tako pomembno prispevajo k razvoju zdrave in odgovorne družbe. NLB-ju se zahvaljujemo za vso podporo pri opravljanju našega poslanstva, katerega glavni poudarek je prav vzgoja ter razvoj mladih.

 

Nejc Poklar, predsednik RD Koper:

“Žal si med tekmovalno sezono ne vzamemo dovolj časa za takšne aktivnosti. Zato smo zelo veseli, ko se ponudi priložnost v obdobju brez tekem in da lahko tako naredimo tudi kakšno takšno stvar. Zelo bi se zahvalil osebju zavetišča, saj so nas lepo sprejeli in nam prikazali eno lepo izkušnjo ravnanja z živalmi. Prepričan sem, da bo tudi v prihodnosti kakšna priložnost za obisk zavetišča in slednjo bomo tudi z veseljem izkoristili. Prav tako se bi rad zahvalil našemu partnerju Banki NLB, ki s svojim projektom šport mladim, katerega del smo tudi mi, ozavešča mlade o odgovornosti do družbe in okolja, in tako spodbuja nas vse k sodelovanju v akciji, kakršna je bila današnja.”

 

Fotogalerijo obiska zasledite TUKAJ.