Odličen prvi polčas premalo za zmago

Za nami je nova vrhunska rokometna tekma, po kateri pa sta dve točki romali v Velenje. Domači igralci so začetni pozdrav ekip izkoristili za lepo gesto, izročili so namreč priročna darila najzvestejšim gledalcem. Sledil je začetek tekme, v katerem je Koper popolnoma nadigral goste. Z odlično ekipno igro in razpoloženim vratarjem Đurico so v 13. minuti že vodili z rezultatom 9:4, kar je prisililo gostujočega trenerja Jovičiča v hitro in nepričakovano prvo minuto odmora. Velenjčani so nato strnili vrste in zaostanek do zaključka polčasa zmanjšali na le en gol (16:15). Drugi polčas so gostje odprli izrazito boljše, več časa za igro je dobil Šiško, Sokolič je drugi polčas začel na njemu bolj standardnem levem krilu, predvsem pa so na krilih obramb vratarja Taletoviča gradili učinkovito igro v napadu. Tako so v 39. minuti prišli na 4 zadetke prednosti (18:22). Domača ekipa je poskušala uloviti zaostanek, vendar je pri tem imela preveč zgrešenih strelov in delala preveč napak v obrambi, da bi lahko ulovila velenjsko ekipo. V zadnji minuti je Tine Poklar zadel gol za končnih 27:31 in dve točki sta odšli v Velenje.  Pri RD Koper sta bila najboljša strelca Tine Poklar s sedmimi (2 iz sedemmetrovk) in Andraž Makuc s šestimi zadetki. Za RK Gorenje Velenje pa je največ zadetkov dosegel Enej Slatinek Jovičič (6).

Ponovno moramo pohvaliti vse gledalce, na čelu z 12. Kopra, ki so celotno tekmo glasno podpirali domačo ekipo. Na drugi strani so imeli bučno podporo približno dvajsetih Šaleških graščakov tudi velenjski igralci (kljub najavljenima dvema avtobusoma). Za igralca tekme pri domači ekipi je bil izglasovan Andraž Makuc.

Naslednjo tekmo igramo že v sredo, 27.3.24, ko gostujemo v Škofljici. S tamkajšnjim klubom ŠRD Škofljica bomo moči pomerili ob 19.00 uri. Rezultat in prenos tekme lahko spremljate na Livestat povezavi oziroma Youtube kanalu RZS.

Strelci:

RD Koper: Jelovčan, Đurica, Morato; Poklar 7 (2), Konjevič, Bekrič 4, Moljk 2, Beganovič, Stojanovič, Muminovič 3, Zugan 1, Sanabor, Makuc 6, Kete 1, Breznikar, Bratkovič 3;

RK Gorenje Velenje: Skok, Taletovič; Haseljič 5, Pipp 2, Velič, Maričič, Drobež 1, Tatar, Sokolič 2, Verdinek 3, Šiško 4, Jezernik 5 (3), Tajnik, Slatinek Jovičič 6, Predovič 3, Hriberšek;

Izjave po tekmi:

Boris Lisica, trener RD Koper: 

“Kot smo pričakovali je bila tekma težka, naš problem je bil v napadu, kjer nismo našli pravega ritma. Imeli smo nekaj zgrešenih neoviranih strelov, ki so nas drago stali. Bili smo nervozni in želeli ujeti rezultat. Igrali smo borbeno glede na možnosti katere trenutno imamo.”

Zoran Jovičić, trener RK Gorenje Velenje:

“Tekma je bila zelo napeta in težka, vedeli smo kaj nas čaka. Koper nikoli ni lahko premagati, še posebej sedaj, ko je bil v zagonu. Verjeli smo v to in se držali nekih svojih ciljev in na koncu menim, da zasluženo zmagali.”