Odlična sezona mlajših selekcij

Minuli vikend so s pozitivnim izkupičkom zaključile naše mlajše selekcije. Novih točk so se veselile prav vse ekipe, prosti sta bili le ekipi mlajših dečkov A in B.

MLADINCI

Mladinci so na gostovanju v Logatcu zabeležili osmo zaporedno zmago. Fantje so prevzeli pobudo na igrišču že od prvega sodnikovega žvižga. Skozi celotno tekmo so svojo prednost samo še poviševali in na koncu rutinirano zmagali.

Kot trener sem zadovoljen s pravo timsko igro, saj so se tudi tokrat, z izjemo poškodovanega Žarkoviča, vsi igralci vpisali med strelce. Pohvale pa si zaslužijo tudi vsi trije vratarji, saj so ponovno pokazali odlično partijo.

V naslednjem krogu se ponovno odpravljamo na gostovanje, tokrat gostujemo v Radovljici.

RK Kronos : RD Koper 24 : 35 (10 : 17)

 

KADETI

Kadeti RD Koper s šesto zaporedno zmago potrdili odlično formo. Tokrat so z rezultatom 34 : 18 (17 : 9) v gosteh  premagali RD Škerjanc Jadran Hrpelje – Kozina.

Varovanci Vilija Bana so nanizali še šesto zaporedno zmago. V začetni postavi zaradi poškodbe nista nastopila Samo Černe in Klej Sanabor. Koprčani so s čvrsto in ekipno igro hitro pokazali premoč na igrišču in polčas zaključili z osmimi goli prednosti.

V drugem delu se je prednost le še poviševala. S premišljenimi menjavami in rotacijami igralcev se je ohranjal visok ritem igre. Na parket so, razen Sama Černeta, stopili vsi igralci, ki so odlično izkoristili priložnost. V vratih je obrambe pridno zbiral Jakob Morato, ki se je vrnil po poškodbi. Zmaga je lepa popotnica za sobotni derbi z RD Butan plin Izola.

Top strelci:

Furlan Tian in  Muminović Sandi 7, Timon Černetič 5, Žan Nadarevič in Jaka Komel 4.

Hvala publiki za podporo, trenerju in ekipi čestitke za zmago!

RD Škerjanc Jadran Hrpelje-Kozina : RD Koper 18 : 34 (9 : 17)

STAREJŠI DEČKI A

V Hrpeljah so starejši dečki A prikazali lepo igro v prvem polčasu, ko so dobro igrali v obrambi, hitro prenašali žogo v proti napad, ter v napadu s sodelovanjem med igralnimi mesti  prihajali do ugodnih priložnost za met. Prednost je naraščala in se po prvih 25 – ih minutah igre ustavila pri osmih zadetki.

Drugi polčas je bila igra v napadu nepovezana, z večjim številom tehničnih napak, ko  je nasprotnik prestregel žogo in iz proti napadov začel zmanjševati razliko. Posledično je popustila tudi igra v obrambi, vendar je v zaključku tekme trener Benulič izkoristil tretji time aut, ter z nekaj menjavami obrnil trend igre v pri svoje ekipe, ki je znala doseči še nekaj golov in tekmo zaključiti v svojo korist.

Po odigranih tekmah državnega prvenstva v skupini STAREJŠI DEČKI  A  ZAHOD je ekipa Kopra starejših dečkov A brez poraz suvereno na prvem mestu. Sledijo trenigi in tekme, za nadaljevanje v četrt-finalnem tekmovanju državnega prvenstva, ki se začne v mesecu januarju 2020.

Čestitke in uspešno v nadaljnjem tekmovanju.

RK Škerjanc Jadran Hrpelje-Kozina : RD Koper 27 : 29 (11 : 19)

STAREJŠI DEČKI B

Že pred samo tekmo so se fantje zavedali, da jih čaka težka in napeta tekma. V začetnih minutah so bili bolj natančni domačini, ki so v 13. minuti povedli 6:2. Kljub temu se koprski igralci niso predali in z nekaj rotacijami na igralnih mestih ter dvigom nivoja igre prisli v 21. minuti do izenačenja na 7:7. V zadnjih minutah prvega polčasa pa celo povedli in na odmor odšli z minimalno prednostjo (8:9).

Drugi del so fantje pričeli tako kot so zaključili prvi polčas ter prišli do 4 golov prednosti. Novo Goričani se niso predali in ponovno vrnili v igro, vendar kljub temu so se fantje ponovno zbrali in v zadnjih minutah ponovno povedli ter 4 minute pred koncem vodili za 4 gole. Ko so vsi mislili, da je tekme konec, se domača ekipa ni predala in se zadnjo minuto pred koncem tekme vrnila na gol razlike, vendar so koprski igralci bili dovolj zbrani in tekmo zasluženo dobili.

MRK Nova Gorica : RD Koper 18 : 19 (8 : 9)