Odlične predstave mlajših selekcij na mednarodnih turnirjih

Velikonočni prazniki so v svetu rokometa že tradicionalno namenjeni mnogim mednarodnim turnirjem mlajših selekcij. Tudi naše ekipe so se letos uspešno udeležile dveh turnirjev, ki sta potekala v naši bližini. In sicer so v Rovinju na turnirju Croatia Trophy Handball nastopale tri selekcije v kategoriji letnikov 2008/09 in letnikov 2010/11. V Kopru pa so na turnirju Koper Handball Cup nastopale štiri selekcije v kategoriji letnikov 2007, 2011, 2012 in 2013. Poglejmo rezultate:

Croatia Trophy Handball Rovinj:

V kategoriji letnikov 2008 je RD Koper nastopal z dvema selekcijama in sicer je ekipa RD Koper 1 osvojila končno peto mesto. V zadnji tekmi so z rezultatom 23:18 premagali domačine RK Rovinj in tako osvojili končno peto mesto. Ekipa RD koper 2 pa je z zmago proti RK Sevnica osvojila končno 13. mesto. Zmagovalec te starostne kategorije je bila ekipa RK Dubrava iz Zagreba.

V kategoriji letnikov 2010 pa smo dosegli odličen rezultat in postali prvaki turnirja. RD Koper je v finalnem srečanju z rezultatom 19:17 premagal ekipo RK Zagreb. Tretje mesto so osvojili igralci RK Celje PL, ki smo jih v polfinalu zmagali s prednostjo kar 12-ih golov (23:12), in četrto avstrijski Fuchse.

Več o rezultatih in samem turnirju Croatia Trophy Handball lahko preberete na povezavi Turnir Rovinj 2024.

Koper Handball Cup:

Tudi v domačem Kopru je RD Koper dobil zmagovalce turnirja. Ekipa kadetov (letnik 2007) je namreč dosegla v šestih tekmah šest zmag in tako postala prvak turnirja. Drugo mesto so osvojili igralci ekipe Fivers iz dunajskega predmestja Margareten, tretji pa so bili igralci Ivanič Grada iz Hrvaške.

Ekipa letnikov 2011 je osvojila četrto mesto. V tekmi za bronasto odličje je morala naša ekipa priznati premoč fantom avstrijske ekipe Fivers (13:17). Zmagovalci turnirja so bili igralci trebanjskega Trima, ki so osvojili tudi drugo mesto v tej starostni kategoriji.

Zmagovalci turnirja pa so postali tudi naši fantje letnika 2012. V napeti in borbeni tekmi so v finalnem srečanju premagali hrvaško ekipo RK Ivanič Grad, za kar jim iz vsega srca čestitamo. Tretji so bili igralci ekipe RD Riko Ribnica.

Prvak turnirja pa je postala tudi naša najmlajša ekipa in sicer fantje letnika 2013. Ti so najprej v polfinalni tekmi ugnali RK Maribor (19:11). V finalni tekmi pa še prepričljivo zmagali proti fantom iz RK Velika Nedelja.

Več o rezultatih in samem turnirju Koper Handball Cup lahko preberete na povezavi Turnir Koper Cup 2024.

Tako je za nami praznični vikend poln rokometa mlajših selekcij. Naše ekipe so v treh dneh odigrale več kot 40 tekem z ekipami iz Slovenije ter bližnjih držav. Poleg rezultatskih uspehov so fantje pridobili tudi prepotrebne izkušnje. Vsem igralcem in trenerjem čestitamo za vrhunsko zastopanje klubskih barv in želimo uspešno nadaljevanje rokometne sezone.

FORZA KOPER!!!