ODLOČILNIH DEVET MINUT

Naši rokometaši so morali v domači Areni Bonifika priznati težek poraz. V sklopu 3. kroga Lige NLB so bili rokometaši RK Maribor Branik boljši s 25:28.

Ekipi sta v srečanje vstopili izjemno strelsko razpoloženi. Po štirih minutah rokometa smo bili deležni že petih zadetkov in premierne, prve, obrambe našega vratarja Marina Đurice. V šesti minuti smo prek Tineta Poklarja rezultat izenačili na 3:3 in nato prek protinapada in zaključka Matevža Žagarja prešli v vodstvo. Prav slednji je bil v prvih desetih minutah nezgrešljiv – gostom iz Štajerske je zadal kar štiri zadetke (skupaj šest zadetkov). Sledila je redna izmenjava zadetkov do samega zaključka prvega polčasa. Ob zvoku sirene so gostje vodili z enim zadetkom razlike, 14:15.

V drugi del so bolje vstopili Štajerci, ki so po obranjeni sedem-metrovki zadeli in se oddaljili na dva zadetka razlike. Sledil je grob prekršek nad Andražem Ketejem in izključitev gostujočega rokometaša. V 34. minuti smo prek zadetka Luke Vujovića rezultat izenačili na 16. V nadaljnih desetih minutah se nobena od ekip ni mogla nikakor oddaljiti na več kot zadetek razlike. Sledilo je obdobje med 43. in 52. minuto, ko so gostje postavili delni izid 7:0. V zaključku srečanja smo se vrnili ponovno v igro in zaostanek znižali na le tri, vendar so preobrat zaustavili številni zadeti okvira gola. Tekma se je zaključila z rezultatom 25:28.

Kljub porazu nadaljujemo sezono z dvignjeno glavo in s še večjo željo po zmagi, ki v naslednjem krogu nikakor ne bo prišla zlahka. V nedeljo, 2. oktobra, bomo gostovali pri RK Celje Pivovarna Laško.

 

Bojan Čotar, trener RD Koper:

»Čestitke Mariboru za zasluženo zmago. Pri nas je jasno videti, da sta prejšnji tekmi s tema končnicama pustile več posledic. Igramo preveč v krču in posledično se dogajajo napake in nasprotnik je to zasluženo izkoristil.«

 

RD Koper : RK Maribor Branik 25:28 (14:15)

RD Koper: Žagar 6, Kete 5, Moljk 3, Zugan 3, Bekrič 2, Breznikar 2, Bratkovič 2, Vujović 1, Poklar 1, Sanabor, Marić, Stojanović, Furlan, Morato, Đurica, Štavar.

 

FOTOGALERIJA

STATISTIKA

LESTVICA

 

#ZMAGUJEMOSKUPAJ