Oslabljeni Koprčani do pomembne zmage v Dobovi

Koprčani so danes odpotovali na gostovanje na drugi konec Slovenije v Dobovo. Polna dvorana je pričakala drugo uvrščeno ekipo NLB lige v pričakovanju lepe rokometne tekme. Koprčani so začeli srečanje oslabljeni, saj še vedno igrajo brez poškodovanega Smolnika, ki dobro okreva po poškodbi kolena in suspendiranega Rapotca. Guček je zaigral kljub poškodbi ramena, ki jo je utrpel na tekmi proti Ribnici.

Vroč teren v Dobovi je prisilil Koprčane k previdnemu začetku. Domači so povedli, v 3. minuti je danes odlično razpoloženi domači vratar Prezelj Sokoliču ubranil strel iz 7. metrov. 2 minuti kasneje so domači vodili že z 3:1, saj je nepazljivost gostov v obrambi omogočila domačim, da so ujeli odbito žogo in pobegnili na 2 zadetka prednosti. Tri minute kasneje je Bratkovič zastreljal drugo 7-metrovko. V 10. minuti sta sodnika izključila Grzentiča. 2 napada kasneje sta sodnika ob prekinitvi pokazala rumeni karton pomočniku trenerja Vanji Kralju zaradi prigovarjanja. 14. minuto je zaznamovala poškodba Roka Marića, ki je s pomočjo fizioterapevta odšepal z igrišča in se ni več vrnil. Gostje so vodili z zadetkom prednosti pri izidu 5:4, ko je Zugan v 15. minuti zastreljal še tretjo 7-metrovko, ki mu jo jer ubranil domači vratar Prezelj. Drobne napake Koprčanov v napadu so tako domačim omogočile, da so domačini vodili vse do izida 6:7. V 19. minuti je Planinc končno prekinil prekletstvo 7-metrovk, in iz četrtega poskusa končno dosegel prvi zadetek ter Koper prvič popeljal v vodstvo za 2 zadetka pri 6:8. 2 zadetka Grzentiča v 20. in 22. minuti so pripomogli k temu, da so se gostje rezultatsko odlepili in po 6. obrambi Vrana (od skupno 9) so igralci Kopra v 26. minuti vodili s 4 zadetki prednosti pri 10:14. V 28. minuti je Kocjančič ubranil 7-metrovko Rantahu ter tako zadržal prednost +4 pri 11:15. V samem zaključku polčasa so domači pri strelu z 9. metrov dosegli lep zadetek in tako postavili končni izid prvega polčasa pri 12:15.

Drugi polčas je začel v znamenju domačinov, ki so na terenu prevzeli pobudo. Po zgrešenem strelu Sokoliča so gostje z 2 zaporednima zadetkoma ujeli priključek pri 14:15. V 36. minuti sta sodnika izključila Moljka zaradi neupoštevanja 3.meterske razdalje pri izvajanju. Med prekinitvijo je prišlo do izmenjave mnenj med sodnikoma in trenerjem Kopra Vujovićem in sodnika sta mu dosodila 2-minutno kazen tako, da so Koprčani zaigrali z le 4 igralci na igrišču. Minuto kasneje je danes odlično razpoloženi Vran ubranil čisto priložnost in Koper je zadržal vodstvo 14:15. Tri minute kasneje je Grzentič, čigar forma raste iz tekme v tekmo, dosegel svoj peti zadetek ter povečal vodstvo na 14:16. V 45. minuti je Vujović iz igre potegnil Vrana in v vrata poslal Vončino. Gostje, ki še niso vrgli puške v koruzo, so vztrajno grizli, vendar smo z dobro igro v obrambi ohranjali vodstvo v svojih rokah. Vlah je tako prestregel podajo gostov in ustavil protinapad. Gostje so stopili na plin in se rezultatsko odlepili tako, da so po zadetku Planinca iz črte vratarjevega prostora, ki ga je asistiral Grzentič, popeljal Koper v vodstvo za +5 pri 19:24 v 52. minuti. Koprčani so rutinirano odigrali do konca in dosegli pomembno zmago, končni izid srečanja 23:28.

Naslednji teden nas čaka reprezentančni premor, po praznikih pa prihaja v Koper ekipa RD HERZ Šmartno.