Pester reprezentančni vikend delno uspešen tudi za naše mlade

Starejši dečki A

Polfinalna skupina A, 11. krog (09.04.2016) – Krka : Koper 2013                                     40:31 (20:15)

 

V tekmi z velikim številom zadetkov, kjer sta obe ekipi igrali slabše v obrambi, so bili tekaško boljši domačini. Naša obramba že v prvem polčasu ni bila dovolj čvrsta, v napadu nam je nekoliko šepala tudi realizacija iz dobrih situacij. Menjave igralcev in minute odmora, ki jih je vzel trener, niso spremenile poteka dogajanja na igrišču. Poznala se je odsotnost med tednom poškodovanega prvega vratarja. Priložnost v vratih sta dobila Gratton in Vlašič. Do konca prvenstva so še tri tekme, na katerih bomo iskali boljši rezultatski izplen.

Strelci: Galina 9; Komadina 6; Grlj, Kovač 4; Mijatovič, Žarkovič 2; Bačič, Bangijev, Mohorič, Tunanovič 1

 

 

***

 

Kadeti

Polfinalna skupina A, 11. krog (09.04.2016) – Koper 2013 : SVIŠ                                    31:22 (20:13)

 

Kadeti Kopra nadaljujejo z dobrimi igrami. Po zadnjem porazu v soboto s prvouvrščeno ekipo Trima iz Trebnjega so doma premagali Sviš iz Ivančne Gorice. Gostje so sicer začeli bolje in povedli z 1:3, a so se domačini kmalu zbrali. Z agresivno obrambo in prodornostjo v napadu so kmalu izenačili in povedli ter tako postavili stvari na svoje mesto. Na žalost se je na koncu prvega polčasa poškodoval do tedaj najboljši strelec ekipe Enej Jovičić in ni bil več sposoben za igro.

V drugem polčasu so kadeti Kopra nadaljevali z dobro igro, a kaj ko je Beganovič napravil nespametno potezo in ugovarjal sodnikoma. Zaradi tega si je prislužil dvominutno izključitev, ki je bila hkrati njegova tretja, zato je moral zapustiti igrišče. Gostje so takrat pritisnili in zmanjšali gol razliko iz deset na šest golov. Po timeoutu so se domačini umirili in s pametno igro pripeljali varno tekmo do konca. Razliko do tretjeuvrščenega Mokrca so kadeti Kopra zmanjšali na samo eno točko.

Pred Koprčani so še tri tekme do konca polfinalne lige. Škofljica doma ter Kronos in Izola v gosteh. S tremi zmagami, ki so ob dobri igri dosegljive, bi lahko prišli na 3. mesto, ki jih uvršča v borbo za 5. mesto v državi.

Strelci: Jovičić E. 8; Beganović, Grmek 5; Breznikar, Rekić, Rupnik 3; Ambrožič, Vukelič 2