Pester in zanimiv teden za vse mlajše selekcije

Državno prvenstvo mladih

MLADINCI

6.krog

RD Koper : MRK Krka 28:27 ( 15:15)

Mladinci so dosegli pomembno zmago proti žilavi in neugodni ekipi Krke iz Novega Mesta. Pohvaliti velja celotno ekipo, saj  je bila skozi vso tekmo vidna borbenost in velika želja po zmagi. Celotna tekma je bila izredno izenačena, ekipi sta se večkrat izmenjali v vodstvu.  Zmago je prinesla agresivna obramba, ki je bila najboljša predvsem v zaključku tekme, ko je domači ekipi uspelo preobrnit rezultat iz gola zaostanka v zmago. Kljub majhnemu številu menjav so fantje zdržali in v zadnjih minutah srečanja uspeli zmagati.

Strelci: Jovičič E. 9, Breznikar 7, Jovičič  S. 5, Franza 3, Nikolič 2, Gržinič, Tunanovič 1, Capuzzo, Mijatovič, Rekič, Magdalenič, Stavanja, Busdon,

Naslednja tekma bo v nedeljo, 19.11.2017 ob 16:00 v Škofji Loki

***

KADETI

8.krog

RD Izola : RD Koper 28:25 (15:13) 

V sredo so se kadeti Kopra v zaostali tekmi pomerili z vrstniki iz Izole v Izoli. Po zanimivi in borbeni tekmi so morali priznati premoč domačinov, ki so bili v zadnjih petih minutah tekme bolj spretni. Izolani so vodili večji del tekme, a so jih Koprčani v drugem polčasu ujeli. v 15. minuti so uspeli priti tudi v vodstvo, a ga niso uspeli ohranit zaradi slabše igre v obrambi. V zadnji minutah tekme so po slabi realizaciji iz 6. metrov morali prepustiti zmago domačinom.

Strelci: Mijatovič 6, Ganz 5, Bangijev 1 , Muminovič  , Tunanovič 3, Palamar, Žarkovič 2, Grlj 6(2), Mohorič , Gratton,  Stavanja, Vlašič.

9.krog

RD Koper : RD Škerjanc Jadran Hrpelje-Kozina  45:37 (23:22)

Prvi gol so zadeli gosti iz Hrpelj. Domačini so kmalu prevzeli pobudo in rezultat se je po nekaj minutah prevesil na drugo stran. Koprčani so imeli pred koncem polčasa lepo prednost 5 golov, a so zaradi nespretne igre dovolili gostom, da so prišli na gol zaostanka. V drugem polčasu se je slika ponovila. Doseženo je bilo veliko število golov na obeh straneh. Obe ekipe sta hitro igrali in zaključevali. Vratarji obeh ekip pa niso imeli “svojega” dne. V tej hitri igri so Koprčani naredili veliko napak in dovolili gostom da so povedli za dva gola. 31 :33 je pisalo na semaforju na polovici polčasa. Po izključitvi igralca so se igralci Kopra končno “zbudili” in zaigrali bolj borbeno in zbrano, nekaj žog je ubranil tudi Palamar  in do konca tekme so prišli do velike razlike 8 golov.  Strelsko sta se izkazala Mijatovič in Tunanovič ter mladi Mumunovič. S to zmago so si Koprčani na veliko odprli vrata v polfinalno državno kadetsko ligo. V soboto jih čaka še tekma proti Novi Gorici, s katero bi dokončno potrdili uvrstitev.

Strelci: Mijatovič 13, Ganz 3, Bangijev 2, Muminovič 5 , Tunanovič 12(1), Palamar, Žarkovič 2, Grlj 6(3), Mohorič , Gratton, Stavanja 2.

Naslednja tekma bo v Kopru, v soboto, 18.11.2017 ob 13:30

***

STAREJŠI DEČKI A

9.krog

RD Koper – RD Škerjanc Jadran Hrpelje 25:28 (14:14)

Tekmo proti Kozini so naši fantje pričeli zelo agresivno in tako v prvih petih minutah povedli s 5:1. Sledil je padec koncentracije, kar so nasprotniki izkoristili in na sredini prvega polčasa izenačili na 7:7. Sledila je izenačujoča igra, gol za gol, na kar kaže tudi rezultat prvega polčasa. V drugem delu tekme, naši fantje, niso uspeli zaustaviti zelo razpoloženega Kleja Sanaborja, ki je v drugem polčasu zadel, kar 10 od 14 golov svoje ekipe. Prav ta razlog je pomenil poraz domačinov na nedeljskem srečanju.

Strelci: Nadarevič 1, Matti 3, Pribac 7, Šau 1, Ujičič 5, Muminović 7, Cergolj 1, Delfar, Morato, Bizjak, Valenčak, Mašič, Ponis, Goljuf, Škvarč, Ambrož

Naslednja tekma bo v soboto, 18. 11.2017 ob 11.30 v Areni Bonifika proti nasprotniku iz Nove Gorice.

***

STAREJŠI DEČKI B

9.krog

RD Koper : RD Škerjanc Jadran Hrpelje-Kozina 26:30 ( 15:13)

V nedeljo 12.11.2017 so se naši Starejši dečki B v športni dvorani Bonifika pomerili z vrstniki iz Hrpelj. Kljub odsotnosti glavnega organizatorja igre so fantje stopili v tekmo odločeni da zmagajo. S čvrsto obrambo 5+1 so nasprotnikom onemogočali doseganje lahkih zadetkov, v napadu pa so z raznovrstno igro in natančnimi streli držali korak s favoriziranimi gosti. Prav proti koncu polčasa so naši tudi prešli v vodstvo ter na odmor odšli z dvema zadetkoma prednosti 15:13. Drugi polčas so začeli še odločneje in so do 31. minute priigrali že pet zadetkov prednosti in vse je kazalo na uspeh naših fantov. Vendar so gostje spremenili način igre v obrambi, na kar se našim fantom ni uspelo prilagoditi, tako da je prednost počasi kopnela. Na koncu so gostje slavili z 26:30, kar je bila tudi najvišja prednosti gostov na tekmi. Naši fantje pa so še enkrat več dokazali, da se z zavzetostjo na treningih lahko zoperstavijo vsaki ekipi in da jim tudi odsotnost ključnih igralcev ne zmede.  Pohvaliti velja vse igralce, tudi mlajše letnik 2005 (Morel, Montanič, Bedene, Simčič, Lampe), ki so se pridružili ekipi, saj so ¾ tekme odigrali na zelo visokem nivoju in prikazali najboljšo igro v tej sezoni.

Strelci: Frank, Nadarevič 9, Dogandijev, Moljk, Logar 2, Tišler 8, Predikaka, Franič 2, Komac, Montanič, Lampe, Morel 5, Bedene, Simčič

Naslednja tekma bo v soboto, 18. 11.2017 ob 10.00 v Areni Bonifika proti nasprotniku iz Nove Gorice.

***

MLAJŠI DEČKI A

3.krog

RK Ajdovščina : RD Koper  14:28  (5:15)

V mestu burje so  naši fantje odigrali dobro tako prvi, kot drugi polčas. Boljši del igre je bila v prvem polčasu obramba, v drugem pa napad. Kljub nekaterim napakam, so fantje prikazali igro, ki jo vadijo na treningih. Tekma je bila dinamična z veliko gibanja in prehodov iz obrambe v proti napad. Pohvale vratarjema, za uspešne obrambe in  hiter prenos žoge v igro.

Strelci: Montanič 3, Lampe, Mučič, Jevšinek 8, Morel 7, Dežjot, Geršak 2, Apollonio 1, Nanut, Gošev 1, Štrekelj, Bedene 2, Simčič 4, Kostič, Kukanja

Naslednja tekma bo v 25.11.2017 v Novi Gorici

***

Mlajši dečki B

3.krog

RK Ajdovščina – RD Koper  9 : 24 (6 : 13)

V tretjem krogu so MDB spet gostovali. Tokrat pri vrstnikih v Ajdovščini. Tekmo so začeli zbrano in hitro povedli. Z dobro obrambo in domiselno igro v napadu so prihajali do lahkih zadetkov. Domačini niso bili dorasel nasprotnik, tako da so v 2. polčasu priložnost za igro dobro izkoristili tudi igralci, ki ponavadi igrajo manj. Na koncu so se veselili visoke zmage s 15 zadetki razlike.

Strelci: Štravs in Erjavec 4, Frank, Matjaševič in Tomažič 3, Furlan in De Faveri po 2, Gregorovich, Šuber, Hajdinjak 1, Moljk, Stojanovič, Pevc, Čadež, Štemberger-Klančar

Naslednjo soboto nas ob 15.00 čaka domača tekma proti Trstu.

 ***

Mlajši dečki C

V soboto, so prvi turnir v letošnji sezoni, odigrali tudi naši mlajši dečki C ( igralci letnik 2007 in mlajši ). Tekme so bile v Izoli. Pomerili smo se proti domačinom RD Izola in proti ekipi RD Škerjanc Jadran Hrpelje-Kozina.

Na teh tekmah se rezultat ne šteje, igra pa se osebna obramba. Omeniti velja, da je za nekatere to bil prvi nastop v dresu Kopra. Za prikazano igro in borbenost si prav vsi igralci zaslužijo čestitke. Pohvale pa tudi s staršem, ki so otroke s športnim navijanjem spodbujali iz tribun.

Igrali so: Grujčič, Žigante, Žibret, Šakonjič, Pečar, Brlek, Legovič, Kukec, Furlan, Kostajnšek, Krizmanič, Muha, Kolenc, Pirjevec, Kariš.

Forza Koper!!