Peta zaporedna zmaga; padla je Loka

Danes smo odigrali tekmo 11.kroga 1.NLB lige. V Areno Bonifika je prišla ekipa Urbanscape Loke, ki se nahaja mesto pred nami in ima zgolj točko več.

Tekmo smo začeli nekoliko v krču. Obramba ni bila agresivna, kot smo jo navajeni iz prejšnjih tekem, tudi v napadu nam ni steklo. Nekoliko nerazpoložena pa je bila danes tudi naša zunanja strelska linija. Gostje so našo nezbranost dobro izkoristili in že v 3.minuti tekme povedli za dva zadetka, za 0 : 2 je zadel Grega Jamnik. Vendar pa so se fantje hitro zbrali in že v 6.minuti, ob zadetku Nina Grzentična, izenačili, 3 : 3. Do konca polčasa smo spremljali dokaj izenačeno igro, najvišja prednost ene ali druge ekipa je bila le dva zadetka. V zadnjih minutah polčasa smo ponovno nekoliko popustili. Na odmor smo odšli z zadetkom zaostanka, 12 : 13.

Drugi polčas smo začeli popolnoma drugače od prvega. Obramba je bila agresivna, Škofjeločanom nismo pustili do lahkih zadetkov. Že v 33.minuti tekme smo uspeli ponovno povesti za dva zadetka. Za 15 : 13 je zadel kapetan Žiga Smolnik. Vendar pa so nas gostje v 38.minuti tekme, ob zadetku Grege Jamnika, ponovno ujeli na izenačenje, 15 : 15. Vse do 51.minute tekme se je nadaljevala izenačena igra gol za gol. Nato pa nam je, po delnem izzidu 6 : 0, v 54.minuti, ob zadetku Grege Krečiča, uspelopovesti za šest zadetkov, 25 : 19. Ponovno pa je bil v odločilnih trenutkih tekme na pravem mestu Mirza Haseljić, ki je na koncu zbral kar 11 obramb. Gostje se niso več znali upreti, prednost šestih zadetkov smo uspešno držali vse do konca tekme. Končni rezultat je bil 29 : 23.

S šestimi zadetki je bil najboljši strelec domače ekipe Rok Marić, po 4-krat so zadeli Nino Grzentič, Grega Krečič in Nejc Planinc. Pri gostih pa je bil prav tako s 6 zadetki najuspešnejši Alen Šibanc.

Naslednja tekma nas čaka že v sredo, 28.11., ko odhajamo na gostovanje v Celje. 

Najboljši strelec domače ekipe, Rok Marić, s 6 zadetki:

Vratar Mirza Haseljić, ki je zbral 11 obramb:

Trener RD Urbanscape Loke, Robert Beguš:

RD Koper : RD Urbanscape Loka 29 : 23 (12 : 13)

RD Koper: Haseljić, Grzentič 4, Krečič 4, Matijaševič 2, Kocjančič, Postogna, Moljk, Smolnik 2, Sokolič 3, Guček, Zugan 1, Marić 6, Planinc 4(4), Stopar, Bratkovič 3

Trener: Uroš Rapotec

Izključitve: 12minut

7-metrovke: 4(5)

RD Urbanscape Loka: Božnar, Vrbinc 2, Šibanc 6(1), Gartner 3, Dolenc, Jamnik 4(2), Juričan, Bradeško, Mali, Pipp, Jesenko 3(2), Bogdanič-Jenko 1, Plestenjak, Klemenčič 1, Dobaj, Marinović 3

Trener: Robert Beguš

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 5(7)