Po burni končnici točki ostajata v Kopru

V 4.krogu Lige NLB smo v domači Bonifiki gostili ekipo mariborskega Branika. Prvi polčas je bil na naši strani, v drugem pa so fantje nekoliko popustili in Mariborčani so nas ulovili ter celo povedli. Vendar pa smo v samem zaključku tekme vseeno uspeli obrniti tekmo sebi v prid in točki sta ostali v Kopru, 26 : 25.

Z agresivno obrambo in hitrimi protinapadi smo prvi polčas vodili mi. Že v 10.minuti tekme smo si priigrali dva zadetka prednosti, 6 : 4. V nadaljevanju so sledile črne minute mariborskih rokometašev, kar smo znali dobro izkoristiti in v 16.minuti tekme vodili že za 4 zadetke, 8 : 4. Že v prvem polčasu je bil pomemben člen mariborske izbrane vrste vratar Mark Ferjan, kar pa ni bilo dovolj za morebitni preobrat. Domača vrata pa je zaklenil tudi Gašper Dobaj, ki je obranil kar nekaj pomembnih strelov. Na odmor smo se odpravili z dvema zadetkoma prednosti, 13 : 11.

Drugi polčas je bil popolno nasprotje prvega. V tekmo smo vstopili slabo, kar so Mariborčani dobro izkoristili in po treh zaporednih zadetkih povedli, 15 : 17. Koncentracija je padla, agresivnosti v obrambi ni bilo več, razbranil pa se je tudi Ferjan. Živčnost na igrišču je naraščala, z minuto odmora je moral odreagirati domači trener Uroš Rapotec. V sami končnici tekme so se fantje le zbrali in do 54.minute, po delnem izzidu 5 : 0, ponovno povedli, 23 : 21. Vroča končnica se je le končala s slavjem naše ekipe, 26 : 25.

S sedmimi zadetki je bil najboljši strelec domače ekipe Grega Krečič, po 5-krat sta zadela Tilen Sokolič in Matevž Žagar. Pri gostih je 5-krat zadel Filip Jerenec, 4-krat pa Jan Sivka in Nejc Planinšek.

Naslednja tekma nas čaka že v sredo, 2.10., ko se bomo odpravili na gostovanje v Velenje.