Po dramatični končnici osvojena pomembna točka

V 5. krogu Lige za prvaka smo gostovali v Ribnici, katera je prejšnji vikend nastopila na zaključnem turnirju pokala Slovenije. Tu si je reprezentant Nik Henigman prislužil kazen (moder karton) in tako ni smel nastopiti na včerajšnji tekmi. Tudi mi smo nastopili v okrnjeni zasedbi, zaradi poškodb saj nista zaigrala Nino Grzentič (hrbet) in Rok Gašperšič (rama). Tekmo so bolje odprli domačini in hitro povedli s 5:2 v 6. minuti. Naše strele je uspešno ustavljal domači vratar Klarič, ki po navadi začenja s klopi. Tokrat pa je na igrišču prebil vseh 60 min. Z disciplinirano igro v napadu in ostrejšo obrambo smo domačine ujeli in v 15. minuti, s tretjim golom Krečiča, prešli v vodstvo (6:7). Do konca polčasa je bil rezultat še 5-krat izenačen. V 27. minuti sta sodnika Lah-Sok dosodila rdeč karton našemu Moljku zaradi prekrška nad Nosanom. Kljub temu, da smo imeli igralca manj, smo prvič na tekmi povedli za dva zadetka (11:13), vendar so Ribničani nekaj sekund pred odmorom rezultat znižali na 12:13.

 

V drugem polčasu se je izenačena igra nadaljevala. Mi smo stavili na hitro igro, domačini pa so izkoriščali njihovo moč in “kilažo”. Zadnjič smo na tekmi vodili pri rezultatu 15:16 v 37. minuti. V zadnji tretjini tekme je, drugi domači reprezentant, Jan Grebenc dosegel 6 od skupno 8 zadetkov in s tem držal svojo ekipo v rahli prednosti. Mi smo skozi vso tekmo držali visok nivo igre, tako v obrambi kot v napadu. Šibka točka so bili streli na gol saj smo jih na koncu zgrešili 20, od tega približno polovico “zicerjev”.  V 52.minuti je domačim uspel pobeg na +2 (22:20) a se nismo predali in naslednjih 6 minut nismo prejeli zadetka, dosegli pa smo dva in izenačili na 22.

Sledile so razburljive zadnje 3 minute srečanja. Domačini so pripravili akcijo za Grebenca, ki je s strelom z devetih metrov dosegel svoj osmi zadetek. Pri tem sta sodnika dosodila še dvominutno kazen kapetanu Rapotcu (57:35). V naslednjem napadu smo odigrali brez vratarja, s šestimi igralci v polju. Vlahu so strel blokirali in domači vratar je z metom prek celega igrišča dosegel zadetek za 24:22. Trener Jovičič je vzel minuto odmora (58:34). Odigrali smo dogovorjeno akcijo a je strel Matijaševiča za las končal nad golom. V začetku zadnje minute so imeli Ribničani napad za +3. Njihov trener je bil tokrat Škaper Damjan (med tednom je odstopil Beguš). Zeleni karton je na zapisnikarsko mizo položil, ko je ura na semaforju kazala 59:23. Kljub temu, da smo bili na videz, v izgubljenem položaju, se nismo predali. Obranili smo se in hitro krenili v pol protinapad, ki ga je uspešno zaključil Bratkovič 20 sekund pred iztekom časa. Domačini so počasi izvajali sredino mi pa smo prešli na osebno obrambo. Vlah je Nosanu, pri vodenju, zbil žogo in stekel proti domačemu golu. Pri tem je Grebenc ostro posredoval ter si tako, na podlagi novih pravil, prislužil rdeč karton in 7-metrovko v našo korist. Ko sta sodnika zaustavila uro je na semaforju kazalo 59:55. Do tega trenutka je Bratkovič zadel vse 3 “penale”. Hladnokrvno in zanesljivo je zabil še četrtega (skupno 8 zadetkov na tekmi). Po pisku sirene in končnem rezultatu 24:24, so se naši igralci veselili in zaplesali z nepogrešljivimi 12. Kopra.

Trdo prigarana točka šteje dvojno saj je bila dosežena proti direktnemu konkurentu za končno 3. mesto. Do tam pa je  še dolga pot. Najverjetneje bo o tem odločala zadnja tekma, proti istemu nasprotniku, ki bo na sporedu 03.06. v Areni Bonifika.

Uroš Rapotec, kapetan:

“Kot pričakovano je bila tekma napeta. Vedeli smo, da nas v Ribnici čaka napet boj od prve minute. Z dobro obrambo, smo kljub napakam v napadu uspeli izvleči pomembno točko. Čestital bi vsem fantom za vztrajnost in borbenost, ki se je obrestovala.”

Adam Bratkovič:

“Glede na pomembnost tekme smo začeli malo v krču, ampak smo se hitro vrnili nazaj v igro in celo tekmo igrali gol za gol. Iskreno, smo 20 sek do konca, ob 2 golih zaostanka že mislili, da je tekma izgubljena ampak nas je Ribnica sama vrnila v igro. Verjetno ta točka pomeni, da bo o tretjem mestu odločala zadnja tekma v Kopru, a pred tem nas čaka še nekaj pomembnih tekem, kot je naslednja v Novem mestu, kjer moramo absolutno zmagati!”

RD Koper: Dolenc, Vlah 1, Krečič 4, Matijaševič 1, Vončina, Vran, Moljk, Gorela 3, Zugan, Rapotec 2, Smolnik 2, Sokolič 2, Planinc, Bratkovič 8