Po dvoboju z Mariborom še ena zmaga ostala doma!

Domača tekma: RD Koper 2013 – RK Maribor Branik
Arena Bonifika, 1.000 gledalcev

Za vse poznavalce in ljubitelje statistike je na voljo podrobno poročilo z dogajanja na tekmi in si ga lahko preberete na povezavi: http://infostatx.rokometna-zveza.si/genstat/161068.html

Sicer pa objavljamo pogled z roba igrišča in pripenjamo nekaj fotoutrinkov za pokušino, več jih pride že v prihodnjih dneh.

 

Pogled z roba igrišča
Maribor je iz avtobusa res izstopil v polni postavi, je pa na tribuno takoj zavil Nikola Špelić, den njihovih najboljših igralcev, ki ga poškodba še ne pusti na parket. Vsi igralci RK Maribor Branik so profesionalni igralci, starejši od domačinov, klub pa deluje s približno 7x večjim budžetom kot koprski, zato se je obetal zanimiv preizkus moči.
No, naša ekipa je nasprotno čila in zdrava, zato so vsi zasedli svoja mesta in tekma se je lahko začela. Semafor je kazal zanimive akterje med gosti: kar nekaj znanih imen, starih koprskih znancev – Poklar, Hrastnik, Fidel.

Prvi polčas je zaznamovalo izmernično nizanje golov in se verjetno ne bo vpisal v zgodovino kot najbolj napeto in dramatično dogajanje na parketu. Publika je sicer oživela ob spektakularnih obrambah domačega vratarja Jureta Vrana in zanimivih golih v nasprotnikovo mrežo. Dvanajsti Kopra so prvih 30 minut ves čas segrevali ozračje in publiko, v 26. minuti so se vijolični prvi uspeli odlepiti za dva gola, ta moment pa je zaznamovalo tudi nekaj razburjenja z naše strokovne klopi, kar je sodnik ocenil za neprimerno vedenje trenerja Jovičića in ekipo zato kaznoval. Sicer pa se nobena od ekip ni uspela odlepiti od druge praktično do konca prvega polčasa, ki se je končal z izenačenim izzidom 12 : 12.

V zraku je bilo čutiti, da se Koprčani še niso dovolj opogumili in da nekaj pač še ni bilo čisto prav. Kaj je fantom v slačilnici povedal Jovičić ne vemo, zagotovo pa je pomagalo!

V drugem polčasu so se naši razigrali in v 34. minuti se je Koper prvič otresel nasprotnikov. “Razjezil” se je Rapotec in v treh minutah kar trikrat zapored udaril po nasprotnem golu, Koper je povedel na 15 : 12.  V 42. minuti se je razlika še povečala za 4 (20 : 16), nato pa je šlo še višje. Za 21 : 16 je v 44. minuti mrežo zatresel Smolnik, Vran ekspresno ubranil napad Štajercev, pa smo bili spet pri mariborskih vratih! Naša obramba je delala na polno in Mariborčani se niso uspeli prebiti do zadetka! Rumeno-modri so zato večali prednost in v 48. minuti vodili že za 6 golov (na 22 : 16), Vran je obranil napad vijoličnih in v hitrem protinapadu smo spet napolnil nasprotni gol in dosegli najvišjo razliko na tekmi (23 : 16).
Prednost se je vmes nekoliko zmanjšala, ampak neizprosna obramba, hitri napadi in razpoloženi vrartar pač niso dovolili, da bi do konca tekme prišlo do bistvenega preobrata.
Koprsko-štajerski dvoboj se je končal z rezultatom 26 : 21 in Koper je v žep pospravil dve novi zmagovalni točki.

Dvanajsti Kopra so po svoji že tradicionalni navadi izbrali najboljšega igralca tekme, tokrat je laskavi naslov doletel Žigo Smolnika.

In kaj sta povedali ena in druga stran po tekmi?
Grega Krečič, igralec RD Koper 2013: “Glede na kratek čas za pripravo na tekmo smo se pripravili kar dobro na nasprotnike. V prvem polčasu smo še tipali drug drugega, v drugem pa smo stisnili obrambo, ki je bila res dobra, zabili nekaj lahkih golov in uspeli narediti razliko.”

Tine Poklar, igralec RK Maribor Branik: “Koper je zasluženo zmagal, nismo igrali dobro, saj nam ni steklo ne v obrambi ne v napadu. Žal mi je, da nismo zmagali, saj smo prekinili naš zmagovalni niz, ampak zdaj potujemo v Romunijo in se moramo z mislimi čimprej osredotočiti na novo tekmo. Koper me ni presenetil, vem, kakšno ekipo imajo in česa so sposobni, vedel sem tudi, da bodo imeli veliko podpore s tribun, zato sem težko tekmo pričakoval.”

Mariboru čestitamo za fair-play in dobro igro, predvsem pa jim želimo vso srečo na novi evropski preizkušnji – tekmi z Romunijo.

Našim fantom in strokovnemu štabu pa iskreno čestitamo za novo zmago in se zahvaljujemo vsem navijačem in podpornikom tako na tribunah kot po družbenih omrežjih za vso spodbudo.

ZMAGUJEMO SKUPAJ!

 
MD