PO INFARKTNI KONČNICI DELITEV TOČK

Naši rokometaši so se v sklopu uvodne tekme državnega prvenstva morali zadovoljiti z delitvijo točk. Po infarktni končnici so gostje iz RK SVIŠ Ivančna gorica rezultat izenačili na 31:31.

Arena Bonifika je bila prizorišče težko pričakovanega začetka rokometne sezone, v katerem smo se pomerili z rokometaši RK SVIŠ Ivančna gorica. Tekmo smo tradicionalno otvorili z zadetkom Tineta Poklarja. Vodstvo smo suvereno zadržali celoten prvi del tekme. Po 19. minutah igre smo prišli do najvišjega vodstva, ko smo vodili z 10:6. Gostje pa so do konca prvega dela uspeli zaostanek znižati na 16:15.

V nadaljevanju so rokometaši Sviša stopili na plin in prevzeli vodstvo, ki so ga zadržali 11 minut. Dve uspešno izvedeni sedemetrovki Adama Bratkoviča so nas popeljale v vodstvo, ki smo ga suvereno držali do zadnje minute srečanja. V slednjo smo vstopili z dvema igralcema manj (izključitev Matevža Žagarja in Adama Bratkoviča). Gostje so v tem obdobju uspeli nadoknaditi zaostanek treh zadetkov in prišli do izenačanja z 31:31.

Naslednjo soboto gostujemo v SCR Ribnica, pri rokometaših RD RIKO Ribnica. Konec meseca, natančneje 24. septembra, pa nas čaka še ena domača tekma, in sicer proti rokometašem RK Maribor Branik. Lepo vabljeni!

 

Bojan Čotar, trener RD Koper:

»Prvo čestitam Svišu za osvojeno točko. Dejstvo je, da smo imeli dva igralca manj, kar vpliva na napake, ki smo jih na koncu naredili. Dobljeno tekmo smo po napakah spremenili v delitev točk.«

 

RD Koper : RK SVIŠ Ivančna Gorica 31:31 (16:15)

RD Koper: Bratkovič 8, Poklar 7, Marić 4, Kete 3, Žagar 3, Sanabor 3, Furlan 1, Breznikar 1, Zugan 1, Moljk, Bekrič, Stojanovič, Vujovič, Morato, Štavar.

 

FOTOGALERIJA

STATISTIKA

LESTVICA

 

#ZMAGUJEMOSKUPAJ