PO INFARKTNI KONČNICI OSTALI PRAZNIH ROK

Ekipa RD Urbanscape Loka je, z golom v zadnji sekundi srečanja, doma obdržala obe točki. V sklopu 23. kroga Lige NLB smo morali priznati poraz s 29:28.

Začetek tekme je zaznamovala dobra obrambna igra obeh ekip, ki sta bili večji del prvega polčasa izredno izenačeni. Pet minut pred koncem je domača ekipa povedla z dvema goloma prednosti. Trener Uroš Rapotec se je na slednje odzval z minuto odmora, po kateri smo povedli z delnim izidom 4:1 in tako ob koncu prvega polčasa vodili s 13:14.

Nadaljevanje tekme je zaznamovala redna izmenjava zadetkov obeh ekip. Sedem minut pred koncem tekme smo prek uspešno izvedene sedem metrovke Staša Jovičića rezultat izenačili na 23. Domača ekipa je odgovorila s tremi zaporednimi zadetki in tako dosegla najvišje vodstvo na tekmi. Z minuto do konca smo bili še vedno v zaostanku z dvema goloma razlike, vendar nam je, z goloma Roka Marića in Bora Breznikarja, uspelo rezultat izenačiti na 28. Sekundo pred zvokom sirene je domača ekipa, z metom iz naše polovice igrišča, zadela prazen gol in tako povedla z 29:28.

Sedaj bomo vse misli usmerili na prestavljeno tekmo 12. kroga, v sklopu katere se bomo v Areni Bonifika pomerili z MRK Dobova. Tekma je na sporedu 8. maja ob 18. uri.

 

RD Urbanscape Loka : RD Koper 29:28 (13:14)

RD Koper: Slatinek Jovičić 6, Kete 4, Poklar 4, Makuc 3, Breznikar 3, Pavlović 3, Smolnik 3, Marić 2, Žagar, Muminović, Sanabor, Jelovčan, Konjevič, Logar, Štavar, Dolenc, Zugan, Moljk.

 

Tine Poklar, igralec RD Koper:

»Tekma je bila takšna, kakršno smo pričakovali. Vedli smo, kam prihajamo. Mi smo se dobro pripravili na Loko. Žal smo danes izgubili. Ekipi Loke čestitam za zmago, a mi smo danes naredili preveč napak, a vseeno bi mogli tekmo na koncu pripeljati v našo korist. Žal so bili danes premočni in še enkrat jim čestitam za zmago.«

 

Lestvico Lige NLB lahko zasledite TUKAJ.