PO IZENAČENEM PRVEM POLČASU ZMAGA OSTALA V CELJU

Naši rokometaši so po borbeni tekmi morali priznati poraz proti favorizanim Celjanom. V Dvorani Zlatorog so bili domačini boljši z rezultatom 27:19.

Težko pričakovano zadnje srečanje meseca septembra nikakor ni razočaralo. Domačini so suvereno otvorili tekmo z delnim izidom 2:0, vendar smo na krilih odlične obrambe Roka Jelovčana in dveh zadetkov Tineta Poklarja, takoj pokazali, da smo v Celje prišli po točki. Tekma se je nadaljevala z redno izmenjavo zadetkov, vendar so domačini vselej zadržali vodstvo. Kapetan Jaka Moljk je tik pred iztekom prvega polčasa zaostanek znižal na 11:9.

V drugi del tekme smo vstopili v izjemnem slogu, saj smo po 10 minutah igre, prek zadetka Bora Breznikarja, izid izenačili na 15. Vendar so Celjani pokazali svojo kakovost in obenem izkoristili številčno prednost. V naslednjih 10 minutah so postavili delni izid 5:0. Celjani so s svojimi izkušnjami uspešno zadržali prednost do zaključka srečanja. Končni rezultat je bil 27:19 v korist domače ekipe.

Za nami so prve tri tekme, na katere bomo poskušali čimprej pozabiti – pred nami pa je še skoraj celotna rokometna sezona. Glavo gor in fokus naproti naslednji tekmi v Areni Bonifika, ko bomo 2. oktobra, ob 18.00, gostili MRK Ljubljana.

 

RK Celje Pivovarna Laško : RD Koper 27:29 (11:9)

RD Koper: Smolnik 4, Makuc 3, Poklar 3, Breznikar 3, Moljk 2, Pavlović 2, Sanabor 1, Žagar 1, Muminović, Špruk, Kete, Morato, Konjevič, Logar, Jelovčan, Vujović.

#ZmagujemoSkupaj

Foto: RK Celje Pivovarna Laško