Po odlični predstavi v polfinalu, v pokalu na koncu četrti

Za nami je uspešen in zanimiv zaključni turnir Pokala Slovenije. Zmagovalec turnirja oziroma Pokala Slovenije je postala ekipa RK Trimo Trebnje, naša ekipa pa je na koncu osvojila četrto mesto. Otvoritev turnirja je pripadla nam, ko smo že v petek popoldan odigrali prvo polfinalno tekmo proti domačinom iz Trebnjega. Tekma je bila vrhunska in vredna vseh pohval, pravi finale pred finalom. Igralci RD Koper so že na začetku tekme pokazali, da v Trebnje niso prišli z belo zastavo. Uvod v prvi polčas je namreč pripadel nam, saj smo do 10. minute imeli gol prednosti pred domačini. V tem delu igre so se izkazali predvsem krilni igralci, ki so dosegali glavnino golov na obeh straneh igrišča. V nadaljevanju prvega polčasa so Trebanjci, z goli Jana Jurečiča in Staša Jovičiča, prešli v prednost štirih zadetkov (8:12). Vendar je naša ekipa pokazala kako močno si želi uvrstitve v finale in v 26. minuti z golom Danija Zugana izid izenačila na 13. Prvi polčas se je zaključil z rezultatom 14:17 v korist RK Trimo Trebnje. Drugi polčas se je nadaljeval v ritmu zaključka prvega polčasa. Igralci Trima so ohranjali prednost vse do 48. minute, ko je Andraž Makuc s četrtim zadetkom v drugem polčasu izenačil na 26:26. Borbenost v obrambi in obrambe Jakoba Morata se je izplačala že tri minute kasneje, ko je Tine Poklar popeljal ekipo v vodstvo (28:27). Od tu naprej smo spremljali srhljivo simultanko Andraža Makuca na eni strani in Vida Miklavca na drugi strani. V zadnjem koprskem napadu, pri vodstvu Trima za en gol, si je privoščil Staš Jovičič nešportno in naivno napako, ko je po grobem prekršku nad Tinetom Poklarjem še zadrževal žogo. Po ogledu posnetka sta sodnika najprej dodelila Jovičiču in Poklarju rdeča kartona in nato še sedemmetrovko v korist Kopra. Pozabila pa sta kaznovati udor Darka Cingesarja, ki je zaradi grobega prekrška že prejel rdeč karton v prvem polčasu, na igrišče z namenom nekoliko tršega in intenzivnejšega pojasnjevanja koprskim igralcem dogodkov na igrišču. Sledila je izvedba sedemmetrovke s strani Makuca, ki pa jo je mladi trebanjski vratar Tin Herceg obranil. V finale se je tako uvrstila ekipa RK Trimo Trebnje. Najboljša strelca pri Koprčanih sta bila Makuc z desetimi in Poklar s šestimi zadetki. Pri Trebnjem je Jurečič zadel osemkrat, Jovičič pa sedemkrat. Celotna ekipa in strokovno vodstvo našega kluba si zaslužijo vse pohvale. Poleg rokometnega znanja ter borbenosti so pokazali tudi izjemno željo in le kanček sreče jih je delil do velike uvrstitve v finale. Za navijače koprskega kluba je ta poraz enak zmagi.

Strelci tekme s Trebnjem:

RD Koper: Jelovčan, Đurica, Morato; Poklar 6, Konjevič 1, Bekrič 4, Moljk 1, Beganovič, Stojanovič, Muminovič 1, Zugan 4, Sanabor, Makuc 10 (1), Kete 4, Breznikar 2, Bratkovič;

RK Trimo Trebnje: Čudič, Herceg; Slatinek Jovičič S. 7, Višček 1, Bulzamini, Didovič, Jurečič 8 (3), Kotar Ma. 3, Udovič 1, Miklavec 6, Grmšek 1, Grbič 1, Cingesar, Nešič 2, Krešič 3, Čorsovič 1;

Sicer pa si statistiko tekme lahko pogledate na povezavi Statistika Pokal Koper – Trebnje.

Izjave po tekmi:.

Denis Konjevič, rokometaš RD Koper:

“Naša želja pred tekmo je bila zmaga, tako kot vselej do zdaj. Zavedali smo se, da nas čaka težka in napeta tekma. Kljub temu, da smo skozi celoten obračun zaostajali za tekmeci, smo se proti koncu vseeno uspeli zbrati in tesno približati. Žal to na koncu ni bilo dovolj za zmago.”

Tin Herceg, rokometaš RK Trimo Trebnje:

“V tekmo smo vstopili z visokimi pričakovanji, vendar z velikim pritiskom pred domačim občinstvom. Od nas se je pričakovalo, da se uvrstimo v finale zaključnega turnirja. Skozi celotno tekmo smo imeli vzpone in padce, ampak to smo uspeli uravnovesiti in na koncu zasluženo zmagali.”

 

Zmagovalec druge polfinalne tekme je bila nekoliko presenetljivo ekipa RK Slovenja Gradec, ki je z rezultatom 34:25 premagalo MRK Krka. Tako se je RD Koper v tekmi za tretje mesto v soboto pomeril z Novomeščani. Obe ekipi sta delovali utrujeno in posledica tega je bilo veliko napak tako na eni kot na drugi strani. V prvem polčasu je Koper dominiral na igrišču in vodil praktično cel prvi polčas, ki se je zaključil z izidom 12:10. MRK Krka je prvič prišla v vodstvo v 35. minuti, ko je za rezultat 12:13 zadel Gašper Horvat. Od tu dalje so se napake na naši strani le še stopnjevale in Novomeščani so to s pridom izkoriščali ter v 49. minuti že povedli za štiri zadetke (16:20). O utrujenosti in preveliki količina napak pri ča tudi končni rezultat tekme, ki je bil 20:25 v korist MRK Krka. Ponovno je bil pori Kopru najbolj učinkovit Makuc (9), po tri zadetke sta dala že Zugan in Sanabor. Pri MRK Krka je Stanojevič zadel desetkrat, od tega štirikrat iz sedemmetrovke.

Strelci tekme s Krko:

RD Koper: Jelovčan, Đurica, Morato; Poklar 1, Konjevič, Bekrič 2, Moljk, Beganovič, Stojanovič, Zugan 3, Sanabor 3, Makuc 9 (2), Kete, Breznikar 2, Bratkovič;

RK Trimo Trebnje: Rauh, Brajer, Blaževič; Bradeško, Majstorovič 1, Muhič 1, Rašo L. 2, Vukič 4, Stanojevič 10 (4), Rašo D., Zajc 1, Nikolič 5, Lavrič, Kukman, Matko, Horvat 1;

Sicer pa si statistiko tekme lahko pogledate na povezavi Statistika Pokal Koper – Krka oziroma posnetek tekme na povezavi Posnetek Pokal Koper – Krka.

Izjave po tekmi:

Andraž Makuc, rokometaš RD Koper:

“Za nami je težka tekma. Po petkovem tesnem porazu se je tokrat pokazala naša utrujenost. Mislim, da se je obema ekipama videlo, da sta ta konec tedna že odigrali eno tekmo in so zato odločale napake. V prvem polčasu smo te napake nekako še imeli pod nadzorom, v drugem polčasu pa nam je enostavno zmanjkalo moči. Krkaši so to izkoristili in na koncu zasluženo slavili zmago.”

Jure Blaževič, rokometaš MRK Krka:

“Pred petkovo tekmo smo si sicer obetali finale, vendar so tudi porazi žal sestavni del športa. Polfinale se ni izšel po planu, zato smo dan kasneje želeli popraviti vtis. Upam, da smo se s tem oddolžili navijačem, ki so nas podprli v Trebnjem. Na koncu smo veseli osvojenega tretjega mesta, ki smo ga osvojili.”

 

Prihajajoči vikend se nadaljuje NLB liga. RD Koper igra domačo tekmo v soboto ob 19.00 uri, ko v Bonifiko prihaja RK Dobova. Vabljeni vsi navijači.