PO PREPRIČLJIVEM UVODU KLONILI PROTI PRVAKOM

Naši rokometaši so na gostovanju pri aktualnih državnih prvakih morali priznati poraz. V sklopu 7. kroga Lige NLB, je bil RK Gorenje Velenje boljši z rezultatom 29:23.

Pred nami je bilo zahtevno srečanje, vendar smo v njega vstopili z zmagovalno mentaliteto. Slednje se je pokazalo že po šestih minutah igre, ko smo, po obranjeni sedem metrovki Roka Jelovčana in zadetku Andraža Makuca, prišli do vodstva s 1:4. V 17. minuti igre smo prek zadetka Žige Smolnika prišli ponovno do vodstva s tremi goli razlike (8:11). Sledila je odlična igra domačih rokometašev, prek katere so, do konca prvega dela tekme, postavili delni izid 8:1 in si tako ustvarili trdno podlago za nadaljevanje tekme. Rezultat ob polčasu je bil 16:12.

Ekipa Velenja je v drugi polčas krenila s polno paro in nam tako ni dopustila, da se vrnemo v igro. Prek zadetka Tineta Poklarja v 46. minuti tekme smo se približali na tri zadetke razlike, vendar so se domačini ponovno oddaljili in vodstvo suvereno zadržali do konca tekme. Končni rezultat je bil 29:23.

Pred EHF odmorom je na sporedu še ena domača tekma. V soboto bomo v domači Areni Bonifika gostili RK Dobova.

 

Uroš Rapotec, trener RD Koper:

»Vedeli smo kaj nas čaka v Velenju, Velenjčani so bili že pred tekmo velik favorit. Mi smo tekmo dobro odprli, dobro ustavljali njihov napad in dosegali zadetke. V drugem delu smo padli, njihov vratar se je razbranil in Velenjčani so povečevali prednost. Naredili smo preveč napak, da bi lahko tako izkušeno ekipo premagali.«

 

RK Gorenje Velenje : RD Koper 29:23 (16:12)

RD Koper: Poklar 5, Pavlović 3, Sanabor 3, Vujović 2, Smolnik 2, Moljk 2, Makuc 2, Špruk 1, Konjevič 1, Žagar 1, Kete 1, Logar, Muminović, Furlan, Jelovčan.

 

STATISTIKA

LESTVICA

 

#ZmagujemoSkupaj