PO SUVERENEM POVRATKU ZMAGO IZPUSTILI IZ ROK

Naši rokometaši so v domači Areni Bonifika morali priznati hladen poraz. V sklopu 24. kroga Lige NLB so bili rokometaši RK Gorenje Velenje boljši z rezultatom 29:31.

Po osmih minutah igre smo z golom Andraža Keteje prešli v vodstvo s 5:3. Gostje so na zaostanek odgovorili z delnim izzidom 5:0 in tako trenerja Uroša Rapotca prisilili v minuto odmora. Na parket smo se vrnili kot prerojeni in z miselnostjo, ki smo jo obljubili pred srečanjem – borbo do zadnjega atoma moči. Po nekaj minutah smo zasluženo prešli v vodstvo, vendar so gostje uspeli vrniti vsak prejeti udarec in tako do konca prvega polčasa zadržati vodstvo s 12:15.

V drugem delu tekme smo se hrabro borili za vsak zadetek, vendar so gostje stopili na plin in po devetih minutah igre vodili že s šestimi goli razlike. Sledila je igra lovljenja, po nekaj odlično odigranih akcij smo se približali, vendar so se gostje ponovno oddaljili. Šest minut pred koncem smo se po golu Roka Marića približali na dva gola razlike in tako poskrbeli za infarktno končnico. V slednji pa nam je zmanjkalo nekaj športne sreče, kar so gostje izkoristili in posledično zmagali z rezultatom 29:31.

Žal se na koncu ni izšlo, vendar ne moremo fantom ničesar očitati. Borili smo se do zadnjega sodnikovega piska.

RD Koper : RK Gorenje Velenje 29:31 (12:15)

RD Koper: Kete 5, Smolnik 4, Breznikar 4, Žagar 4, Marić 3, Slatinek Jovičić 3, Moljk 2, Poklar 2, Pavlović 1, Makuc 1, Jelovčan, Furlan, Muminović, Konjevič, Logar, Dolenc, Zugan.

 

Andraž Kete, igralec RD Koper:

»Vidli smo, da se Velenjčani par minut niso mogli prilagoditi na našo spremembo. Ukradli smo par žog, prišli smo zraven. Potem smo naredili par napak in Velenjačni so zopet ušli in na koncu smo potegnili kratko in na žalost izgubili«

 

Uroš Rapotec, trener RD Koper:

»Do zadnjega trenutka so Velenjčani izkoriščali napake v napadu. Zadnjih 15 minut smo jih probali ulovit, nekako smo se jim približali, a na koncu naredili nekaj ključnih napak in Velenjčani so slednje izkoristili.«

 

FOTOGALERIJA

STATISTIKA

LESTVICA

 

Foto: Tomaž Primožič/ FPA