PO TESNI BORBI PORAZ V MARIBORU

Naši rokometaši so v petek, v sklopu 23. kroga Lige NLB, gostovali pri RK Maribor Branik. Po izenačenem boju smo morali priznati poraz s 26:24.

Gostovanja pri Mariborčanih so vselej zahtevna in tako je bilo tudi tokrat. Uvod v srečanje je zaznamovala redna izmenjava zadetkov obeh ekip, ki sta bili do 15. minute popolnoma izenačeni. Sledil je delni izid 3:0 v našo prid, ki ga je z zadetkom v 16. minuti zaključil Denis Konjevič. Sledila je minuta odmora domače ekipe, po kateri so dvignili raven igre in nam odgovorili z delnim izidom 5:1. Prvi polčas je kronal Matevž Žagar, ki je z zadetkom tik pred zvokom sirene zaostanek znižal na 13:12.

V drugem delu tekme smo stopili na plin, vendar so imeli Štajerci vselej odgovor. Po 42 minutah rokometa so domači, z zadetkom iz sedmih metrov, prišli do najvišjega vodstva na tekmi (19:14). Naši fantje pa se nikakor niso prepustili usodi in z visoko dvignjeno glavo krenili naproti preobratu. S postavljenim delnim izidom 5:1 smo se pet minut pred koncem vrnili na le zadetek zaostanka (20:19). Žal pa nam je zmanjkalo nekaj koncentracije in športne sreče, saj so domači, po tem ko smo zgrešili sedem metrovko za izenačenje, povedli za dva zadetka in posledično vodstvo zadržali do konca srečanja. Ob koncu tekme so se Mariborčani veselili zmage s 26:24.

 

RK Maribor Branik : RD Koper 26:24 (13:12)

RD Koper: Poklar 10, Kete 3, Breznikar 3, Konjevič 2, Makuc 2, Žagar 2, Moljk 1, Zugan 1, Muminović, Pavlović, Sanabor, Smolnik, Vujović, Morato, Logar, Jelovčan.

 

Bojan Čotar, trener RD Koper:

»Najprej čestitke Mariboru za zmago. Mi nismo delovali tako, kot smo se dogovorili. Imeli smo preveč nihanj v igri. Ko je nekaj v napadu šlo, nismo bili zbrani v obrambi in obratno. V drugem polčasu smo dvignili tempo, imeli žogo za izenačanje, kar nismo izkoristili. Maribor je izkušeno do konca držal razliko in zmagal.«

 

STATISTIKA

LESTVICA 

 

#ZmagujemoSkupaj