POGOVOR S KAPETANOM

Niz treh intervjujev ob koncu letošnje sezone smo zaključili s pogovorom s kapetanom ekipe – Jakom Moljkom. Z Jako smo se dotaknili tem, ki se ukvarjajo z dogajanjem na in izven rokometnega parketa.

Za nami je sezona polna vzponov in padcev, kaj meniš o njej z vidika uspeha in razvoja?

“Res je! Za nami je ena težka sezona, v kateri nikoli nismo vedeli kaj pričakovati. Mislim, da je bila glede na vse okoliščine uspešna – bi si pa definitivno želeli višje uvrstitve na lestvici. Na koncu s nas »teple« na papirju lažje tekme, ki bi jih morali dobiti in tam zaslužiti kakšno točko več, ki bi bila ključna v boju za višja mesta. Vseeno pa mislim, da delamo korake v pravo smer. Mladi igralci so ogromno napredovali in pridno delajo. Potreben je korak naprej v smislu ekipe, saj bomo tako v igri pokazali manj nihanj.”

V katerem aspektu igre meniš, da si letos najbolj napredoval?

“To mislim, da je najbolj primerno vprašanje za trenerja Uroša. Po moji oceni pa v igri v napadu. Imam pa sigurno še dosti kvalitet, ki jih moram še pokazati, za kar pa me čaka še ogromno dela.”

Kaj zate pomeni naziv kapetana Kopra?

“Pomeni mi ogromno; v čast mi je biti kapetan Kopra. Tukaj sem od svojih prvih rokometnih korakov in sem se veliko naučil; tudi s plati izven rokometnega parketa sem se tukaj ogromno naučil. Tako da mi res veliko pomeni, da so mi prav vsi v klubu pokazali toliko zaupanja in mi dodelili to vlogo. Na drugi strani pa je res, da s tem nazivom pride tudi nekaj več odgovornosti. Imam pa srečo, da so z menoj v garderobi določeni izkušenejši igralci, ki mi ob tej vlogi svetujejo in pomagajo.”

Kot kapetan sodeluješ in komuniciraš več tudi s trenerjem Rapotcem in ostalim strokovnim štabom?

“Tako je. Sodelovanje s trenerjem in strokovnim štabom je nekako ena mojih temeljnih nalog. Ogromno se pogovarjamo o stvareh, ki se nam dogajajo na igrišču. Kot naprimer o tem, kjer imamo prostor za napredek, kakšno je stanje ekipe, kako se soigralci počutijo in tako dalje. V bistvu o vsemu kar je povezano z ekipo in ki doprinese k temu,  da lahko naredimo še en korak naprej.”

Kakšna je razlika med ekipo Kopra v pretekli sezoni in v sezoni 2019/20?

“Kot največjo razliko bi izpostavil izkušnje. Andraž Kete, Tine Poklar in Rok Jelovčan so sigurno v ekipo doprinesli izkušnje iz drugih sredin, oz. iz tujine, ter imajo sami po sebi za seboj že kar nekaj let igralskih izkušnj, tako da nam lahko veliko svetujejo o samem rokometu in delovanju izven parketa.”

Kakšni so odnosi v ekipi, oz. kakšen je ekipni duh?

“Odnosi med nami so odlični! Menim, da zelo dobro držimo skupaj. Tudi igralci, ki so se nam letos priključili, iz drugih klubov in iz mladinske ekipe, so se odlično vklopili. V garderobi je vedno dobra volja in neprestano se sliši smeh. Tako, da glede vzdušja v ekipi nimamo nobenih skrbi in jih tudi ne bomo imeli ob prihodu novih članov ekipe. Tudi na igrišču smo pokazali, da igramo en za drugega in to je, po mojem mnenju, edina pot naprej.”

Nam lahko poveš kakšno smešno anekdoto iz garderobe?

“V garderobi smo imeli intenziven pogovor o nečem, ne spomnim se točno o čem, in Zugi (Dani Zugan) se je poskusil vključiti v pogovor. Vendar, namesto, da je nekaj povedal, nas je samo gledal in izgovoril čudne zvoke. Tine (Poklar) ga pogleda in reče »Tebe bo en dan zadela možganska kap in mi ne bomo vedli«. Nato smo se vsi skupaj nesmejali.”

Katere so ekipne in katere tvoje osebne želje za naslednjo sezono?

“Mislim, da so želje vseh nas enake. Napredovat v igri in posledično na lestvici. Mislim, da preveč intenzivno in preveč dobro treniramo, da tega ne bi pokazali na igrišču in naredili ta, več kot potreben, korak naprej.”

Imaš kakšno sporočilo za navijače?

“Seveda! Najprej se jim bi rad zahvalil za vso podporo v tej sezoni, čeprav niso imeli možnosti biti z nami v dvoranah. Veliko nam pomeni, da so nam stali ob strani. Upam, da se naslednjo sezono vidimo v dvoranah in gremo skupaj novim zmagam naproti. Hvala še enkrat iz srca. Forza Koper!”