Pokalna tekma odlično unovčena: Cerklje – Koper (23:38)

RK Cerklje : RD Koper 2013 23:38 (9:19)
torek, 8. 12. 2015 ob 19.45
Športna dvorana Cerklje na Gorenjskem

Koprčani so v 1/16 pokala gostovali v Cerkljah na Gorenjskem, kjer so si v lanski sezoni matematično zagotovili napredovanje v prvo ligo. Tudi tokrat so upravičili vlogo favorita in dosegli rutinsko zmago. Nastopili so brez poškodovanega Vlaha in Matijaševića ter obolelega Dolenca.
Po izenačenem začetku je prišla do izraza večja uigranost ekipe z Obale. Z gosto in ostro obrambo smo prihajali do hitrih protinapadov in lahkih zadetkov. Na postavljeno obrambo je dal trener Jovičič prednost akcijam, ki predvidevajo zaključek iz zunanjih položajev. Že ob polčasu ni bilo več dvomov o zmagovalcu.
S številnimi menjavami ob polčasu so Koprčani držali dokaj visok ritem igre. Prednost je rasla in tekma se je končala z rezultatom 23:38.
Razlika bi lahko bila še večja, a so to preprečile nekatere napake – posledica prevelike sproščenosti. Morda pa so bili naši fantje že z mislimi pri sobotni tekmi. Čaka jih namreč težko gostovanje pri vedno neugodnem Trebnjem. To je ena izmed številnih tekem, ki bodo odločale o tako željeni uvrstitvi v ligo za prvaka.

Čestitke fantom in strokovnemu štabu! Pot do Pokala je še dolga, ampak imamo potrpljenje, moč in znanje.

Zmagujemo skupaj!
Forza Koper!

AB, MD