POKALNO OBARVAN ZAKLJUČEK JANUARJA

Pred nami je drugi del sezone, ki ga bomo otvorili s pokalno tekmo v Škofji Loki. V soboto, 29. januarja, se bomo, ob 17. uri, pomerili z rokometaši RD Urbanscape Loka.

Za napredovanje v osmino finala Pokala Slovenije moramo ponovno stisniti zobe in osvojiti trdnjavo po imenu Športna dvorana Poden, ki je do našega zadnjega obiska veljala za neosvoljivo. V sklopu 12. kroga Lige NLB smo na omenjenem prizorišču slavili z 22:24 in tako Škofjeloškim rokometašem zadali prvi poraz v letošnji sezoni na domačem parketu.

V sobotno srečanje vstopamo z lepo popotnico, saj trenutno držimo niz treh zaporednih zmag. Praznični december smo otvorili z zmago proti RD Herz Šmartno (21:32), sledila je že omenjena zmaga proti RD Urbanscape Loka; mesec pa smo zaključili s suvereno domačo zmago proti RK Jeruzalem Ormož (38:25). Forma naših tokratnih nasprotnikov pa je ravno nasprotna, saj v tekmo vstopajo po nizu treh zaporednih porazov.

Predhodna statistika pa je popolnoma irelevantno dejstvo, pred začetkom drugega dela sezone. Slednji je ključnega pomena za vzpostavitev podlage za nadaljevanje dobre igre. V sobotno tekmo vstopamo visoko motivirani in z le enim ciljem – napredovanjem.

 

Andraž Makuc, igralec RD Koper:

“Po štiri-tedenskem obdobju priprav nas v soboto čaka pokalna tekma s Škofjo Loko. Mi se na njih že korenito pripravljamo. Vemo, da je Škofja Loka kakovostna ekipa; kar je letos tudi pokazala s prvenstvenimi tekmami in tudi z njihovo trenutno uvrstitvijo. Mi upamo, da bomo prvo tekmo v letošnjem letu zaključili z zmago in z napredovanjem v pokalu.”

 

#ZmagujemoSkupaj