Polčas za pozabo

V pravkar odigranem 9. krogu NLB lige smo gostovali pri aktualnih državnih prvakih, ekipi Celja Pivovarne Laško, kjer smo s končnim rezultatom 36:21 žal visoko izgubili.

Že začetek tekme je nakazal, da je trenutno prvouvrščeno moštvo lige zelo motivirano in nam bo njihova agresivna igra predstavljala velik izziv. V prvem polčasu je bila od 4. minute naprej, ko je bil rezultat še izenačen na 1:1, igra bolj kot ne enostranska. Žal v napadu nismo našli prave ideje za celjski visoki obrambni blok ter odlično razpoloženega domačega vratarja, za kar smo bili kaznovani z veliko lahkimi zadetki iz protinapadov. Prvi polčas se je končal z rezultatom 18 : 5 za Celje.

Drugi polčas smo le odigrali bolje kot prvo polovico srečanja, predvsem smo dvignili nivo igre v napadu, kjer smo lažje prihajali do zaključnih strelov ter posledično zadetkov. Tako smo v tem delu tekme bili dokaj enakovreden nasprotnik pivovarjem, ki so drugi polčas dobili z rezultatom 18 : 16.

Najboljša strelca tekme pri naših fantih sta bila Andraž Makuc (6 zadetkov) in Tine Poklar (5 zadetkov), pri nasprotnikih pa sta bila z 10 zadetki najboljša Tilen Kodrin in Domen Novak.

Po najtežjem gostovanju v letošnji sezoni je naše razmišljanje že usmerjeno v naslednji prvenstveni krog, v katerem se bomo v domači Areni pomerili z ekipo RD Urbanscape Loka. Tekma, ki bo tudi neposredno prenašana na drugem programu RTV Slovenija, je na sporedu v nedeljo, 22.11., ob 14.15h.