Polovični izkupiček naših mlajših selekcij v domači dvorani

DRŽAVNO PRVENSTVO – 4. krog

Pretekli konec tedna sta bili na parketu aktivni 2 domači selekciji – kadeti in starejši dečki. Izkupiček je polovičen, obeti za prihodnost pa dobri.

 

STAREJŠI DEČKI B

RD Koper 2013 : Pallamano Trieste  18:21 (10:11)

 

V četrtemu krogu državnega prvenstva so naši starejši dečki B prvič zaigrali v domači dvorani na Bonifiki. Naši fantje so v tekmo vstopili preveč neodločno, kar se je poznalo pri strelih, saj so bili nenatančni. Kljub napakam pa so držali stik z nasprotnikom tako, da se je polčas končal z minimalnim vodstvom Tržačanov z 10:11. V drugemu polčasu se je nenatančnost naših fantov samo še stopnjevala, kar so gostja izkoristili in povedli za 3 gole 12:15. Naše fante je v tem času v igri držala dobra igra v obrambi, tako da so uspeli izid znižati na 14:15, vendar pa zaradi velikega števila zgrešenih strelov iz lepih priložnosti dopustili sosedom iz Trsta, da se ponovno odlepili na +4 in tekmo na koncu tudi zasluženo zmagali 18:21.Našim fantom pa čestitamo za borbeno igro v obrambi.

Strelci: Makovec 10, Nadarevič 3, Logar 2, Dogandijev 1

Naslednja tekma bo v soboto, 23.9. v Novi Gorici.

***

KADETI

RD Koper : Pallamano Trieste 45:37 (20:17)

Pretekli konec tedna so naši kadeti odigrali sosedski derbi z ekipo iz Trsta. Začetek tekme ni napovedoval  take prpričljive zmage. Gostje so se domačinom predstavili z odlično igro v napadu. Obramba Kopra je bila preveč na začetku luknjasta, tako da so goli padali z vseh položajev. Rezultatsko prednost so imeli večidel polčasa Tržačani. Ko je na “špici” v obrambi in na srednjem igralnem mestu zaigral Mijatovič, se je kvaliteta igre prevesila na stran Koprčanov, ki so na polčas odšli s tremi goli prednosti.
V drugem polčasu se je dobra igra domačih nadaljevala. Domačini so razliko večali iz minute v minuto. Razigrali so se še Ganz, Grlj in Muminovič  in razlika je narasla na končnih 8 golov prednosti. Na tekmi so Koprčani dosegli veliko število golov, a so jih tudi veliko prejeli, kar pomeni da bodo morali popraviti predvsem igro v obrambi.
Strelci: Mijatovič 11, Ganz 9, Grlj 8, Muminovič 7, Tunanovič 5, Mohorič 2, Antončič 1, Žarkovič 1, Stavanja 1

Naslednja tekma bo v soboto, 08.10. v Sežani.