POMEMBEN KORAK V BOJU ZA VIŠJA MESTA

Arena Bonifika bo v soboto ponovno prizorišče Lige NLB. V okviru 18. kroga bomo, ob 18. uri, gostili ekipo RIKO Ribnica.

Z ekipo iz Ribnice smo se letos že pomerili – 7. novembra smo na gostovanju bili boljši z rezultatom 26:30. Obe ekipi vstopata v sobotno srečanje v dobri rezultatski formi, saj sta od zadnjih petih tekem uspeli zmagati štiri. Naši rokometaši so prejšnji konec tedna gostovali v Ljubljani, kjer so, proti tamkajšnjem MRK-ju, zapisali četrto zaporedno zmago (26:36). Na drugi strani pa imajo Ribničani manj časa za pripravo, saj so včeraj (v sredo), v okviru prestavljene tekme 13. kroga, gostovali v Slovenj Gradcu in slavili z rezultatom 26:30.

Pred nami je napeta in borbena tekma, ki je ključnega pomena v boju za četrto mesto, katerega trenutno, s tekmo več, zaseda ekipa iz Ribnice. V primeru sobotne zmage bi se naši rokometaši vrnili na četrto mesto in tako potrdili dobro formo, ki smo ji priča v mesecu februarju.

Uroš Rapotec, trener RD Koper:

“Po napornem prejšnjem tednu, ko smo v sedmih dneh odigrali tri tekme, prihaja v Koper ekipa Ribnice. Sami vemo kakšna je to ekipa – vemo, da se borijo za sam slovenski vrh. Po menjavi trenerja so spremenili način igranja. Mi smo analizirali našo prejšnjo tekmo in popravili storjene napake”

Tine Poklar, igralec RD Koper:

“Proti Ribnici upamo, da bomo nadaljevali zmagoviti niz. Mislim, da bo tekma zelo težka, saj so zelo neugoden nasprotnik. Upam, da bomo igrali tako kot znamo in pokažemo, da ta niz ni srečno naključje, ampak plod trdega dela.”