Pomembna točka na težkem gostovanju

RK MARIBOR : RD KOPER 25:25 (11:11)

Tokrat nedelja ni bila namenjena počitku in regeneraciji ampak čakala nas je težka tekma proti ekipi Maribora, ki ji letos ne gre vse po načrtih in njen položaj na lestvici ni primeren kvaliteti igralcev s katerimi razpolaga. Vedeli smo, da bodo na tej tekmi naredili vse, da se izvlečejo iz negativnega obdobja, obrnejo rezultatski trend in z uspešnim nadaljevanjem rednega dela še skušajo ujeti uvrstitev v ligo za prvaka.
img_4703 img_4704
Tekmo smo začeli odločno in povedli z 0:2. Domačini, za katere je prvič nastopil tudi nova okrepitev na položaju krožnega napadalca ( Kapular ), pa so hitro izenačili. Vedno smo bili mi v prednosti a ne več kot zadetek. Prvič smo povedli za dva pri rezultatu 5:7. V tem obdobju smo na igrišču delovali bolje kot naši nasprotniki in imeli tudi tri zaporedne napade  iz katerih pa si nismo uspeli priigrati znatnejše prednosti. Dva zadetka prednosti smo držali do zaključka prvega polčasa, ko smo zaradi nekaj prehitro zaključenih napadov omogočili Mariborčanom, da so nas ujeli. Prvih trideset minut je zaznamovalo veliko število izključitev (predvsem na naši strani 12 minut), domačini so do 22. minute dosegli le en zadetek iz igre in 5 iz sedemmetrovk (eno pa je ubranil Vran, ki je v prvem polčasu zbral 6 obramb).

Začetek drugega polčasa je pripadel domačinom, ki so prvič na tekmi povedli 12:11 in pridobili na samozavesti. Takoj pa je sledil odgovor naših fantov in tudi večino drugega polčasa smo bili v rezultatski prednosti a nikoli več kot dva zadetka. Pri rezultatu 17:19 pa je domačinom uspel niz treh zaporednih zadetkov in drugič na tekmi so povedli. V tem obdobju se je izkazal bivši koprski igralec Hrastnik, ki je med 35. in 49. minuto dosegel 6 zadetkov (skupno 7). Domačini so še zadnjič vodili pri rezultatu 21:20 deset minut pred koncem. V zaključku je naša obramba spet delovala bolje. Mariborčni so bili prisiljeni igrati na zelo dolge napade in večkrat je kazalo, da bomo uspeli narediti odločilni “break”. Eno izmed takih prilik smo imeli v protinapadu v 55. minuti, ki bi nam omogočila pobeg na +2 a je gostujoči vratar ubranil “zicer”, sledil je polprotinapd in ponovno izenačenje. Tudi v zadnji minuti smo prisili domačine, da zaključijo napad iz neugodnega položaja a sreča tokrat ni bila na naši strani (izenačenje na 25). Za zadnji napad nam je ostalo cca 40 sekund, po minuti odmora smo skušali izvesti uigrano kombinacijo, a je zaključni strel končal nad golom.
img_4706
Nekaj malega je zmanjkalo za popoln uspeh. Po pričevanju samih igralcev Maribora so odigrali daleč najboljšo partijo v sezoni. Glede na prikazano igro skozi celotno tekmo smo bili bližje zmagi kot naši nasprotniki. Tekma je pustila kanček grenkega priokusa a vseeno smo zadovoljni z osvojeno točko.

RD KOPER
Dolenec, Grzentič 1, Vlah 2, Krečič 5, Matijaševič 1, Gašperšič, Vončina, Vran, Moljk 1, Gorela, Zugan 1, Rapotec 4, Smolnik 1, Sokolič 2, Planinc 1, Bratkovič 6

Ponovno so se izkazali tudi naši navijači 12. Kopra in tokrat ne samo med tekmo ampak tudi po zadnjem sodniškem žvižgu. V štajersko prestolnico jih je prišlo cca 40. Skupaj z igralci so nazdravili in jih postregli z vročimi čevapčiči.

Po treh zaporednih gostovanjih pa naslednjo soboto spet igramo doma. V Areno Bonifika prihaja ekipa RK Slovenj Gradec. Tekma bo 03.12. ob 19:00.

Forza KOPER!