Pomembna zmaga na Obalnem derbiju

V 11. krogu lige NLB smo v domači dvorani odigrali Obalni derbi proti sosedom iz Izole – RD Butan plin Izola – ter se po zelo razburljivih 60 minutah veselili zaslužene zmage.

V polni Areni Bonifika, kjer je že pred začetkom srečanja vladalo super vzdušje, se je tekma pričela izenačeno za obe ekipi. Dobro je delovala predvsem domača obramba v postavitvi 5-1, svoje pa je dodal tudi razpoložen vratar, vse skupaj pa je v 10. minuti pripeljalo do našega prvega vodstva za 2 zadetka (5:3). Gostje iz Izole se seveda niso predali, do konca prvega dela se je igralo gol za gol, največjo prednost pa smo si priigrali prav ob koncu polčasa, ki se je končal z rezultatom 12:9 za rumeno-plave.

Na začetek drugega dela smo prišli še bolj motivirani, kar se je takoj poznalo tudi na naši igri in posledično rezultatu. V prvih 15 minutah drugega dela smo z delnim izidom 7:4 prišli do najvišje prednosti na tekmi (19:13), nakar pa so se prebudili tudi gostje. Tej so s serijo zaporednih golov hitro nekoliko zmanjšali razliko, vendar ta na manj kot 3 gole ni več padla (23:20; 52. minuta). S pametno igro v zadnjem delu srečanja smo tekmo mirno pripeljali do zelo pomembne zmage.