Pomembna zmaga v Škofji Loki

V 13. krogu lige NLB smo gostovali v Škofji Loki pri ekipi RD Urbanscape Loka ter dosegli pomembno zmago pred zaključkom tekmovalnega dela v letu 2019, v katerem nas čakata še dve težki tekmi proti ekipama Krke ter Maribora.

Prvi polčas dvoboja v Škofji Loki je bil zelo izenačen, saj si nobena od ekip ni uspela priigrati večje prednosti. Z agresivnima obrambama – domačini so igrali v postavitvi 3-2-1, naši igralci so pričeli v formaciji 5-1 – sta ekipi onemogočali uspešne napade in lahke gole na postavljeno obrambo. Veliko golov na obeh straneh je tako bilo doseženih po uspešno odvzetih žogah v obrambi ter hitremu protinapadu. Prvi del se je končal z rezultatom 16:15 za domače.

Po prihodu iz garderobe sta moštvi nadaljevali z izenačeno igro vse do 40. minute, ko smo po zaslugi par uspešnih odbranjenih domačih napadov in dobrih posredovanj našega vratarja, uspeli narediti razliko treh golov, kar se je kasneje izkazalo kot že odločilna serija za sobotno zmago. Z borbeno igro v obrambi in pametno igro v napadu tokrat nismo pustili nasprotniku, da se vrne v tekmo ter smo do konca vseskozi nadzorovali pozitivno razliko, ki se ni več spustila pod omenjene tri gole. Na koncu se je tekma zaključila z izidom 30:26, kar je pomenilo, da smo vknjižili novi dve zelo pomembni točki.

Najboljši strelec pri domačih je bil Grega Jamnik s 6 zadetki, naša dva najboljša strelca pa sta bila Tilen Sokolič (9 golov) ter Grega Krečič (6 golov).

Naslednja preizkušnja nas čaka v soboto, 14.12. ob 19h, ko v Areni Bonifika gostuje ekipa Krke iz Novega mesta.